İAÜ, eğitimde ölçme ve değerlendirme çalıştayı gerçekleştiriyor

Eğitimde okul ve öğrenci başarısının arttırılmasının önemli görüldüğü ve teknolojinin hızla ilerlediği bir dönemde, gelişmelere ayak uydurmayı hedefleyen İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), "Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Çalıştayı" gerçekleştiriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2016 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İAÜ, eğitimde ölçme ve değerlendirme çalıştayı gerçekleştiriyor

Eğitimde yaşanan teknolojik gelişmeleri yakalamayı amaçlayan İAÜ, yaşanan değişimin, öğretim ile ölçme ve değerlendirme süreçlerine nasıl ve hangi boyutta yansıdığını "Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Çalıştayı" ile değerlendirecek. 25-27 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek çalıştayda, İAÜ akademisyenlerinin uzmanlık alanları kapsamında verdiği dersler dikkate alınarak, Eğitimde Yeni Ölçme ve Değerlendirmede Yaklaşımları, Yüksek Öğretimde Değişen Ölçme ve Değerlendirme Anlayışı, Çoktan Seçmeli ve Açık Uçlu Maddelerin (soru) Özellikleri, Açık Uçlu Maddeleri Puanlama, Farklı Bilişsel Düzeylerde Madde Yazma, Yazılmış Olan Maddeleri İyileştirme (redaksiyon), Eğitim Teknolojilerinin Eğitim Sürecinde ve Değerlendirmede Kullanımının Tartışılması gibi konularda bilgi paylaşımında bulunulacak.

EĞİTİMDE YOL ALMIŞ ÜLKELERİN YAKLAŞIMLARI DEĞERLENDİRİLECEK

Çalıştayda, geleneksel değerlendirme yöntemlerinin dışında kalan ve eğitimde ileri gitmiş ülkelerin sıklıkla kullandığı çağdaş ölçme ve değerlendirme yaklaşımları değerlendirilecek. Eğitsel başarı testlerinin sahip olması gereken özelliklerin, kuramsal temellere ve madde örneklerine yer verilerek açıklanacağı çalıştayda, İAÜ'nün ölçme ve değerlendirme anlamında bir standart oluşturmasının önemi ve yöntemi de aktarılmaya çalışılacak. Bu çerçevede etkinlikte, farklı madde türlerinin sınavlarda doğru kullanımına, güvenilir ve geçerli madde yazmanın test geliştirmeye katkılarına değinilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber