Bakanlar Kurulu Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplanacak

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanacak. Toplantıda, terörle mücadelede sivil önlemleri içeren master eylem planının ele alınması bekleniyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2016 10:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Bakanlar Kurulu Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplanacak

Bakanlar Kurulu toplantısı, saat 11.00'da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak. Toplantının başlıkları terörle mücadelede sivil önlemleri içeren master eylem planı, Suriye'deki gelişmeler ve DAEŞ'le mücadele, yeni anayasa çalışmaları ve Avrupa Birliği süreci olacak. Terörle mücadelede sivil önlemleri içeren master planının toplantının öncelikli gündem maddesi olması bekleniyor. Bu planla, şehirlerin yeniden imarına yönelik bir dizi ve çok kuvvetli çalışmaların yapılması ve halkın tamamının güvenlik duygusunun yeniden inşa edilmesi amaçlanıyor.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye'ye geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirmişti. Davutoğlu ile Biden görüşmesinden, Başika kampı ve Irak'ta DAEŞ'le mücadele konusunda koordinasyonun güçlendirilmesi ve yeni inisiyatiflerle yola devam edilmesi konusunda mutabakat oluştuğu açıklanmıştı. Türkiye'nin PYD konusundaki hassasiyeti de Davutoğlu tarafından Biden'a iletilmişti. Davutoğlu'nun, Biden ile yaptığı görüşmede ele alınan konuları kurmaylarıyla paylaşması bekleniyor.

Toplantıda, Suriye'deki gelişmeler ve DAEŞ'le mücadele konusunun da ele alınması bekleniyor. BM başkanlığında Suriye'deki iç savaşa çözüm bulmak için bugün İsviçre'nin Cenevre kentinde başlaması planlanan kritik müzakere turunun ertelendiği ve Cenevre görüşmelerinin bugün yapılmayacağı belirtilmişti. Suriye'deki durum da ele Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak önemli gündem başlıklarından biri olacak.

Yeni anayasa çalışmaları ve Avrupa Birliği süreci de masaya yatırılacak diğer konular arasında yer alıyor. Başbakan Davutoğlu'nun Londra, Davos ve Berlin ziyaretlerine ilişkin detayları da Bakanlar Kurulu üyelerine aktarması bekleniyor.

Bakanlar Kurulu toplantısı başladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber