Bakkal borcunu ödemeyenleri deşifre etti

Batman'ın Sason ilçesinde bir bakkal, iki yıldır borcunu ödemeyenlerin isimlerini iş yerinin camına asarak deşifre etti. Bakkal Hanifi Yıldırım, "Önce borcunu ödemeyenlerin isim listesi asılacak diye bir yazı astım ancak müşteriler dikkate almayınca isimlerini yazıp astım" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2016 12:39, Son Güncelleme : 03 Haziran 2020 13:43
Bakkal borcunu ödemeyenleri deşifre etti

Batman'ın Sason ilçesinde müşterilerinin borçlarını ödememesi nedeniyle sıkıntı yaşayan Hanifi Yıldırım adlı bakkal, iki yıldır borcunu ödemeyen vatandaşların isimlerini iş yerinin camına astı. Vatandaşları borçlarını ödemeleri konusunda defalarca uyardığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu uyarılarımı dikkate almadılar. Sonra iki ay evvel borcunu ödemeyenlerin isim listesi buraya asılacak diye bir yazı astım ama yine dikkate almadılar. Bende isim listesi yaparak cama astım"

Küçük esnaf olduğunu ve çarkının dönmesi için para akışının olması gerektiğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Toptancı buraya geldiği zaman parasını alıp gidiyor. Bizim paramız olmayınca mal satın alamıyoruz. Biz ise bir iki ay, yeri gelir üç ay sabredebiliyoruz. Fakat üç aydan sonra tıkanma noktasına geliyoruz. Tıkanma noktasına geldiğimiz zaman ya iflas edip dükkanı kapatacağız ya da farklı zorluklarla alternatif yola başvuracağız. Biz burada ekmeğimizi kazanmaya çalışıyoruz. Buranın kirası, elektriği ve vergisi var. Belli bir noktadan sonra artık tıkanıyoruz."

"LİSTELERİ ASMAKTAN MEMNUN DEĞİLİM"

İsimleri cama asmaktan memnun olmadığına dikkat çeken Yıldırım, "Ancak mecbur kaldım. Olumlu olumsuz tepki aldım. İnşallah bir bilinçlenme olur. Bu isim listesini astığım vatandaşların içinde fakir yok, fakirlere bir diyeceğimiz yok. Parası yoksa normal. Fakirlere bizde yardımcı olur, idare ederiz. Gerekirse borcunu sileriz. Ama bu yazdıklarım öyle fakir insanlar değil. Hepsinin durumu iyi" diye konuştu.

SAYIM ÖZMEN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber