Sağlık memurunun evine bomba konuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat'ta, bir sağlık memurunun evine saksı içine gizlenerek yerleştirilmiş durumda bulunan patlayıcı madde düzeneği, polis tarafından etkisiz duruma getirildi.

Tokat Emniyet Müdürü İhsan Ünal, olayın siyasal bir yönünün olmadığını bildirdi.

Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi'nde sağlık memuru olarak görev yapan Cevdet Şimşek (36), yaklaşık 1 haftadır uğramadığı 600 Evler Mahallesi İbn-i Kemal Caddesi'ndeki evine geldiğinde, girmek istediği bir odanın kapısının arkasında saksı olduğunu farketti. Şimşek, saksıdan kuşkulanarak, durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, önce apartmanda yaşayanları dışarı çıkardı. Tahliye sırasında hasta olduğu öğrenilen bir apartman sakini de sağlık ekiplerince sedyeyle dışarı çıkarılarak, ambulansta bekletildi.

Bomba imha ekiplerinin daire içinde yaklaşık 1 saat süren çalışmasının ardından, patlayıcı madde düzeneği etkisiz duruma getirildi.

-''EVDE YANGIN ÇIKARMAK İSTEMİŞLER''-

Olay yerinde incelemelerde bulunan Tokat Emniyet Müdürü İhsan Ünal da burada yaptığı açıklamada, sağlık memuru Şimşek'in başka bir ile tayini çıktığı için eşyalarını topladığını, evine geldiğinde böyle bir olayla karşılaştığını söyledi.

Evde patlayıcı bir düzenek bulunduğunu belirten Ünal, şu bilgileri verdi:

''Bir saksının içine spreyler ve torpiller yerleştirilmiş. Spreylerin yakıcı, torpillerin ise patlayıcı özelliği var. Ev içinde yangın çıkarmak amacıyla birileri tarafından yapılmış. Bu konuda geniş çaplı araştırma yapılıyor. Bu olayın siyasi bir yönü yok. Kısa sürede olayı çözeceğiz.''

Düzeneğin çok karşılaşılan bir sistem olmadığını ifade eden Ünal, ''Şahsın bazı özel durumları araştırılıyor. Şahsın geçmişte hem bize, hem de jandarmaya intikal etmiş olayları var. Birileri tarafından kullanılmış, oradan ayrılmış, ona karşı bir sabotaj da yapılmış olabilir'' dedi.

Yetkililer, el yapımı düzeneğin, kapı arkasında bulunan saksının yere düşmesiyle harekete geçmesinin planlandığını kaydettiler.

Şimşek, ifadesi alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülürken, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber