Yılın öğretmenine mobbing uygulandı. Vali bey ne yapıyor?

Aydın'da yılın öğretmenine mobbing uygulandığı İnsan Hakları Kurulunca da teyit edildi ama okul müdür hala görevde tutuluyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Ocak 2016 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yılın öğretmenine mobbing uygulandı. Vali bey ne yapıyor?

2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığımızın açtığı yazılı ve sözlü sınavlar neticesinde Aydın .... ... Lisesinde görevine başlayan İngilizce Öğretmeni Ahmet Yavuz'un başına gelmeyen kalmadı.

Yavuz, 2013 yılında 24 Kasımda Aydın'ı temsilen Yılın öğretmeni seçilerek Aydın ilini Ankara'da temsil etti. Yavuz'un 1 adet Bakanlık Takdir, 1 adet maaşlı ödüllendirmesi, 5 adet Aydın İl Milli Eğitim Müdüründen Teşekkür ve 3 Adet Okul müdürlerinin şahsına verdiği teşekkür belgeleri bulunuyor. Ayrıca 2010-2013 yılları arasında Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler koordinasyon ekibinde çalışarak kurumun Comenius Regio ve Grundtvig projelerini ve Çine İlçe Milli Eğitim, Köşk Halk Eğitim Merkezi'nin Grundtvig projelerini yazdı ve kabul edildi. Okulunda yaptığı projeler neticesinde ise neredeyse tüm öğretmenler ve onlarca öğrenci yurtdışına çıkarak bilgi ve becerilerini artırma fırsatı buldu. Şuana kadar 1,5 milyon Avro'yu aşkın hibenin Aydın iline girişine katkıda bulundu.

Ancak Ahmet öğretmenin hayatı, 2015 yılında okuluna atanan bir müdür ile birlikte komple değişmiş ve kabus dolu günler başlamıştır.

Geçici görevlendirilen VE İSMİ BİZDE SAKLI bir okul müdürünün Ahmet öğretmene uyguladığı bazı psikolojik tacizler şu şekildedir:

-Sürekli ve kasıtlı olarak Ahmet öğretmene güvenilmediğinin hissettirilmesi, okulda görev yapmış bir Müdür Yardımcısına Ahmet YAVUZ'a dikkat edilmesi, kontrol ve denetim altında bulunulmasını ima eden tutanak verilmesi.

-Okulun yatılı bir okul olması hasebiyle öğrencileriyle hiç bir piknik, gezi ve sosyal faaliyetine izin verilmemesi. (Diğer Sınıf Öğretmenlerine öğrencileri ile gezi ve Sosyal faaliyetlere, izin verilmekte.)

- 12.1.1983/17926 tarih ve sayılı Devlet Memurlarının Şikayet ve Müracaat Hakları ile ilgili yönetmeliğin 11. maddesini uygulamayarak, Okul idari personeline "bu adamın dilekçelerini almayacaksınız" demesi (Sadece bu nedenden dolayı, okul Müdürüne verilen dilekçeler işleme konulmamış, sümen altın edilmiş bu sebeple de tüm dilekçeler PTT üzerinden iadeli taahhütlü yollanmak zorunda kalınmıştır)

- Bu yaşanan olaylar üzerine Okul Müdürünün Okul Personeline "sende bu işin içindesin! Tarafını seç!" demesi,

- MEB tarafından Aydın'da Yılın Öğretmeni seçilmesine rağmen, 80 ilin Yılın Öğretmeni ödüllerine alırken; sadece Ahmet öğretmenin, okul müdürlüğünce teklif edilmediği için ödül alamaması,

- Alınan sağlık raporlarının bir örneğinin yasal süresi içinde elektronik ortamda yollanmasına rağmen, aynı gün içinde tüm müdür yardımcılarının Ahmet öğretmeni arayarak sağlık raporlarını ivedi getirmesi, orijinalini istemesi, odasına çağırarak (makam ve yetkisinin gücünü hissetmek adına) bundan sonra izinler ve raporlar için şahsından izin alınmasını istemesi. (Madde 7-(3) Kamu hizmetlerinde aksamaya yol açılmaması ve bu Yönetmelik ile belirlenen usül ve esaslara uygunluğunun tespit edilebilmesi için, hastalık raporlarının aslının veya bir örneğinin en geç raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati bitimine kadar elektronik ortamda veya uygun yollarla bağlı olunan disiplin amirine intikal ettirilmesi; örneği gönderilmiş ise, rapor süresi sonunda raporun aslının teslim edilmesi zorunludur.)

- Okulda teneffüs saatlerinde Ahmet öğretmenin pantolonuna çay dökülmesi sebebiyle elbise değişikliği yapma zarureti doğmuş, okula mesafesi 200 m olan evine gidip elbise değişikliği için o dakikalarda okul müdürü makamında olmaması sebebiyle Okul Müdür yardımcısına bilgi vererek gitmesine rağmen ve sadece derse 10 dk. geç girme neticesinde Okul Müdürü, ilgi müdür yardımcısından bilgiyi almasına rağmen derse 10 dk. geç girdiğine yönelik Usulüne uygun olmayan tutanak tutulması, (Tutulan tutanak'ta nöbetçi müdür Yardımcısının ve ilgi katta nöbet tutan öğretmenin imzası yok; Çünkü onlar mazereti bilmeleri sebebiyle imza atmamışlar.)

- Eylül 2015'de 19 öğrencisinin "İngilizce destekleme ve yetiştirme kurs talebi" olmasına rağmen kurs açılmamış. Kurs talep eden öğrencilere "Öğretmenizin paraya ihtiyacı varsa başka okulda kurs açsın'' denmesi,

- 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle tüm öğretmenlere Öğretmenler Günü hediyeleri verilmesi, Ahmet öğretmene ise hediyesi verilmemesi (Ahmet öğretmene hediyesi, durumun okul aile birliği başkanına aktarılmasından 45 gün sonra okul aile birliği başkanı tarafından verilmiştir)

- Müdür, Ahmet öğretmenler hiçbir surette iletişi kurmamakta ve aradaki iletişimi Okul idari personeli ile sağlamaktadır.

Tüm bunların neticesinde Haziran 2015'de Ahmet öğretmen, okul müdürünü şahsına mobbing uyguladığı gerekçesiyle Aydın Valiliği İnsan Hakları Kurulu'na aynı şikayet etmiştir. Efeler İlçe İnsan Hakları Kurul Komisyonu okula gelerek tüm kişi ve şahitleri 5 gün boyunca dinlemiş ve müdürün mobbing uyguladığına karar vermiştir. Mobbing kararına aşağıda yer verilmiştir.

MOBBİNG'İN SONUCU

Ahmet öğretmen müdürün uygulamaları sonucunda şuan düzenli olarak anti depresan ilaçlar kullanmakta ve okula gitmeme yada geç kalma, konsantrasyon bozukluğu, gerginlik ve öfke, mide ve bağırsak sorunları, baş, boyun, sırt ağrıları, sürekli yorgunluk, yaşam enerjisinin azalması, hafıza zayıflaması, motivasyon eksikliği, sağlıklı karar verememe, yaratıcılığımın azalması, üretkenliğin azalması, iş veriminin azalması. İştah kaybı, cinselliğe ilginin azalması, saldırganlık, çaresizlik, uykuya dalmada güçlük, çok erken uyanma gibi sorunlarla mücadele etmekte ve düzenli psikolojik tedavi görmekte.

Okulunda yaşadığı psikolojik taciz süreci sadece işyerindeki huzurunu ve verimliliğini olumsuz etkilememekte, ister istemez aile hayatını da etkilemekte. Yukarıda da detaylı belirtilen Huzursuzluk, tahammülsüzlük ve tartışmalar vs aile hayatında derin yaralar açmaktadır. Özellikle işyerinde yaşadığım sorunlar sonucunda karı-koca ve ebeveyn-çocuk ilişkileri, hatta çocuğunun psikolojik gelişimi de olumsuz etkilemektedir.

Memurlar.net olarak edindiğimiz bilgilere göre, İlçe İnsan hakları Kurulunun kararı şuan için örtbas edilmeye çalışılmakta, bu örtbası ise okul müdürünün Eğitim Bir Sen ilçe başkanı olarak eşi tarafından sağlanmaktadır. Valiliğin ise hala bir karar alamamış olması, İl Milli Eğitim Müdürünün ise olaylara seyirci olması oldukça dikkat çekicidir.

İŞTE MOBBİNG KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber