Yurtta kış: Kar ve soğuk hava etkili

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile , Kastamonu, Sinop, Erzincan, Ardahan çevreleri ve Erzurum'un kuzey ilçeleri yağışlı, diğer kesimlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ocak 2016 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurtta kış: Kar ve soğuk hava etkili

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde 2 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

KAR ERİMELERİNE DİKKAT: Karadeniz kıyılarında yağış ve sıcaklık artışı ile birlikte kar erimeleri beklendiğinden su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

ÇIĞ TEHLİKESİ: Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber