İşçi emeklilerden Erdoğan'a mektup

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2006 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm İşçi Emeklileri Derneği, memur emeklilerine verilen enflasyon farkının işçi ve Bağ-Kur Emeklilerine de ödenmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlara mektup gönderdi.

Derneğin, Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'na gönderdiği mektupta, Bakanlar Kurulu kararnamesiyle yılın birinci yarısında enflasyondan kaynaklanan kayıpların telafisi için memur ve emeklisine yapılan artışın işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yansıtılmadığı anımsatıldı.

Sosyal Sigortalar Kanunu'na 4447 sayılı yasayla eklenen geçici 4. maddedeki "Aynı dönemde memur aylıklarına yapılan artışlar kadar işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları artırılır" şeklindeki hükmün göz ardı edildiği ifade edilen mektupta, şöyle denildi:

"Her dönem memur ve emeklisine zaten çeşitli adlar altında artı 20-40 YTL verildiğinden aradaki farklar had safhaya varmıştır. İşçi ve Bağ-Kur emeklisinin yüzde 90'nına açlık sınırının altında aylık ödenmektedir.

Hükümet bu kararnameyle bir haksızlığa imza atmıştır. Hükümetimizden bu yanlış uygulamadan bir an önce dönmesini, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin bu kararnameden doğan mağduriyetleri gidermesini bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber