Gökçek, ithal ağaçta zarar var haberine sinirlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2006 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, geçtiğimiz günlerde 'Ankara'ya 10 milyon Euro'luk ithal ağaç kazığı' şeklindeki haberlere sert tepki gösterdi.

Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nde ANFA Genel Müdürü Hilmi Gökçınar ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Ankara'ya şimdiye kadar 14 bin 257 adet ithal ağaç alındığını belirterek, "Bir basın organı 30 bin ağaç aldığımızı, alınan ağaçlardan dolayı 10 milyon Euro'yu çöpe atıldığını yazmış. Biz 30 bin ağaç değil 14 bin 257 adet ithal ağaç aldık. Bunun parasıda 1 milyon 900 bin Euro'dur. Kasıtlı haber ancak bu kadar olur. Nasıl olurda biz 10 milyon Euro'yu çöpe atmışız. Bu haberden dolayı ANFA ve Büyükşehir Belediyesi olarak basın organına ve haberi yazan muhabire ağır tazminat davası açıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Gökçek, şimdiye kadar 14 bin ağacın 9 bin 784 adetini Ankara'ya diktiklerini ifade ederek, "Dikilen bu ağaçlardan 874 adeti tutmadı. Trafik kazaları sonucu zayii olan ağaçlarımız var. Hasta olan 744 ağacı İtalya'ya geri gönderdik. Dikilen ağaçlardan yüzde 88'i tuttu. 874 adet ağaç yapraklanmadı. Önümüzdeki mevsim net olarak yapraklanacağını umuyoruz. 297 adet ağaç trafik kazası sonucu tahrip oldu" diye konuştu.

Gökçek, Anfa'nın '10 milyon Euro zarar ettiği' haberini kamuoyuna açıklayan şahsın daha önce ANFA şirketinde çalıştığını belirterek, "Yüklenici kişi ile ANFA çalışanları çelişki içindeydi. Genel Müdürümüz Hilmi bey, kendisi ile ayrılmak zorunda kaldı. Peki bu şahıs bu kadar namusluydu da niçin daha önceleri açıklama yapma gereği duymadı. Birileri bu haberi yaptırmak için siparişte bulundu" şeklinde konuştu.

Gökçek, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'e çağrıda bulunduğunu hatırlatarak, "Sayın Özkök'ün bu haberden kesinlikle haberi yok. Böyle gazetecilik olmaz. Eğer bir haber varsa iki taraflı sorulur ona göre yazılır. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak hem de ANFA şirketi olarak tazminat davası açıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber