İLKSAN BİR YILDA NASIL DEĞİŞTİ? Milli Eğitim'de şaşırtan rapor!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Ekim 2006 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlık müfettişi Şener Gönülaçar, 2004'te övgüler düzdüğü İLKSAN'ı ve yöneticileri 2005 yılındaki raporunda yerden yere vurdu

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı'na (İLKSAN) ilişkin birer yıl arayla hazırlanan iki raporun birbiriyle çelişmesi şaşkınlık yarattı.

Raporları hazırlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Personel Genel Müdür Yardımcısı Şener Gönülaçar, 2004'te hazırladığı raporda sandığın iş ve işlemlerini takdir ederken, 2005'te yönetim değişikliğinin ardından hazırladığı raporda kurumu yerden yere vurarak "yaşlı" ve hasta adama" benzetti.

Harun Yenice'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı dönemde hazırlanan, MEB Müfettişi Gönülaçar imzalı 2004 raporunda sandığın iş ve işlemlerinde sorun olmadığı ifade edildi.

'Hasta adam' dedi

2005'te Personel Genel Müdür Yardımcısı olan, İLKSAN denetleme kurulu üyeliğine de seçilen Şener Gönülaçar'ın, Harun Yenice'nin başkanlıktan ayrılmasından kısa süre sonra hazırladığı ve hemen hemen aynı dönemleri değerlendirdiği 2005 yılı raporundaki görüşleri şöyle:

İLKSAN, iktisadi gücünü üretimden değil ranttan alan bir müessesedir. Sandığın, emekli yardımlarını ödeyememesi hali yaşanacaktır.

1997'de kesintisiz 8 yıllık zorunlu eğitim ile Türk eğitim sisteminde meydana gelen köklü değişime adapte edilmemiştir.

Kurumun iş akışları ve karar mekanizması hantallaşmış, beyni sayılabilecek yöneticileri karar veremez hale gelmiş, çalışanların çok büyük kısmı felce uğramış, zihnen ve ruhen yaşlanmış, İLKSAN'ın cazibesi kaybolmuştur. İLKSAN yaşlı ve hasta adam görüntüsüne bürünmüştür.

Gece bekçisi olayı

İLKSAN'ın gece bekçisi Ali İhsan Coşkun'un 21 Mayıs 2003'te kuruma bir kadın aldığı yönündeki iddiaya dayalı olay Gönülaçar'ın 2004'teki raporunda yer almazken, 2005'te olay kurum idarecilerinin işinden olmasını sağlayacak şekilde rapora yansıdı.

Gönülaçar'ın hazırladığı 2004 raporunda övülen idareciler, ikinci raporda "İLKSAN'ın kurumsal kimliğini ve varoluş sebeplerinin sorgulanmasını zorunlu kılan kişiler" olarak gösterildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber