Yurtta kış: Yağmurlu ve Soğuk hava etkili

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Antalya, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Ağrı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz'de kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Ağrı, Erzurum, Muş, Bitlis, Bingöl, Erzincan, Tunceli ve Elazığ ile yarın (Salı) sabah saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Şubat 2016 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurtta kış: Yağmurlu ve Soğuk hava etkili

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, gece saatlerinde kuzeybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerine kadar Batı Karadeniz'de kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi beklenmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Batı Karadeniz'de beklenen yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS UYARISI: Sabah saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı(Görüş mesafesinde azalma, Ulaşımda aksamalar v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber