Tercih İşlemleri İnternetten Nasıl Yapılacak?

Kadro ve pozisyonları belirledikten sonra iki şekilde hareket edebilirsiniz. Ya belirlediğiniz 15 tercihi not edip bir ÖSYM sınav merkezi yöneticiliğine gidebilirsiniz. Bu halde 2 YTL hizmet bedeli ödemeniz gerekecektir. Ya da, belirlemiş olduğunuz 15 tercihi http://kpss.osym.gov.tr/ adresinden kendiniz gönderebilirsiniz. Bu halde ücret ödemeye gerek yoktur. Bu dosyamızda internet üzerinden nasıl tercih yapılabileceği aşama aşama ve resimli olarak anlatılacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ekim 2006 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TERCİH İŞLEMLERİ İNTERNETTEN NASIL YAPILACAK

İlk olarak yapılması gereken tercih hakkınızın olup olmadığını kontrol etmektir.
T.C. kimlik numarası girilince bu konuda açıklama gelecektir.
Aşağıdaki açıklamalar tercih hakkınızın bulunması durumunda yapılacaklara ilişkindir.

1- http://kpss.osym.gov.tr/ adresine giriniz. Bu adresteki kutucuğa T.C. Kimlik Numaranızı yazınız. Numarayı yazdıktan sonra, kutucuğun hemen üstünde yer alan "Sisteme Giriş" butonuna tıklayınız.
T.C. kimlik numaranızı bilmiyorsanız, http://tckimlik.nvi.gov.tr adresinden T.C. Kimlin numaranızı öğrenebilirsiniz.

2- Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki bilgiler gelecektir.
Adı Soyadı :
Cinsiyeti :
Doğum Tarihi :
Ögrenim Düzeyi :
Program/Alan :

Burada özellikle cinsiyet ve mezun olunan alan/programı kontrol ediniz.(*) Daha sonra "Tercih Yapmak İçin Tıklayın" butonunu kullanınız.


3- Şimdi "Aday Tercih Bilgileri" adlı bölümdesiniz. Burada öncelikle mezuniyet tarihinizi girmeniz gerekmektedir. Bunun için kutucuğun yanındaki simgeye tıklayınız.
Daha sonra da kılavuza bakarak tespit etmiş olduğunuz 15 tercihin numaralarını tek tek kutucuklara yazınız. Numaraları yazıp yukarıdaki "Tercihlerimi Kontrol Et" butonuna basınca yazdığınız koda ait kadro ve pozisyon ekrana gelecektir.

4- Yukarıdan "Tercihlerimi Kontrol Et" butonuna basıp tercihlerinizi kontrol ettikten sonra, bu butonun hemen yanında "Sonraki Sayfa" butonu yer alacaktır.

Buna tıklayınca tercih işlemlerinizin son hali gelecektir. Bu yeni sayfadaki "Kaydet" butonu son butondur. Buna basınca işlemleri geri alma hakkınız artık olmayacaktır. Bu nedenle size ait bilgileri son kez kontrol ediniz. Yanlışlık varsa alt taraftan "İşlemi tekrarlamak ve ana sayfaya dönmek için tıklayınız." yazısının sonundaki tıklayınıza basınız.


(*) Eğer cinsiyet ve mezun olunan program/alan bilgilerinde değişiklik yapılması gerekiyorsa kılavuzdaki genel amaçlı dilekçe örneğini kullanarak, bir dilekçe yazmanız ve bu dilekçeyi 7 Kasım 2006 tarihine kadar ÖSYM'ye ulaştırmanız gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber