SADEFE Başkanı: Orada olmazsak terör başarmış olur

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekler Federasyonu (SADEFE) Başkanı Opr. Dr. Orhan Koç, "Teröre rağmen orada olmak zorundayız. Eğer orada olmazsak terör başarmış olur" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2016 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SADEFE Başkanı: Orada olmazsak terör başarmış olur

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekler Federasyonu (SADEFE) Başkanı Opr. Dr. Orhan Koç, terör örgütü PKK'nın sağlık çalışanlarına saldırmasını 'cinayet' olarak nitelendirdiklerini belirterek, "Tabi biz sağlık çalışanları olsun, emniyet görevlileri olsun diğer kamu görevlilerinin tümü teröre rağmen orada olmak zorundayız" dedi.

Koç, terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yapan sağlık çalışanlarına karşı bir saldırı politikası yürüttüğünü belirtti.

"Savaşlarda evrensel kabul edilen 'sağlık memurlarına dokunulmaz' kuralı vardır" diyen Koç, sağlık hizmetinin kişinin diline, dinine ve ırkına bakılmadan verilen bir hizmet olduğunu vurguladı.

Koç, sağlık hizmetinin herkese eşit mesafede davranan kişiler tarafından verildiğini aktararak, şunları söyledi:

"Bu anlamda aslında sağlıkçıların dokunulmazlığı vardır. Ama terör dediğimiz bu bela hiçbir kural tanımadığı için, burada çalışan arkadaşlarımızın hayatını zehir edecek, oradaki vatandaşlarımıza verilecek olan hizmeti engelleyecek bütün menfur işlemleri yapıyor ve bütün sağlık çalışanlarımızı bir şekilde huzursuz etmiş oluyor. Tabi ki sağlık çalışanları olarak gerek Sağlık Bakanlığı'nın desteği gerek sivil toplum kuruluşlarının desteği ve o sağlık çalışanlarının amatör ruhu ve manevi değerleri neticesinde biz o bölgede çalışmaya devam ediyoruz."

"Biz herşeye rağmen orada olmalıyız"

Kamu görevlileri olarak PKK saldırılarına rağmen bölgede görev yapmaya devam edeceklerini bildiren Koç, "Tabi biz sağlık çalışanları olsun, emniyet görevlileri olsun diğer kamu görevlilerinin tümü teröre rağmen orada olmak zorundayız. Eğer orada olmazsak terör başarmış olur. Terörün yapmak istediği yıldırma, sindirme ve korkutma politikasıdır. Biz herşeye rağmen orada olmalıyız. Biz sağlık çalışanları bütün aşamalarda, depremde afette, kurşunlamada ve terör vakasında ilk önce gidiyoruz. Bakıyorsunuz orada sağlık çalışanları var. Sağlık çalışanları, kendi hayatını bir başkasının hayatı için adayan kişilerdir. O nedenle biz hep orada olmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber