Etkisiz hale getirilen şahıs hastanede hayatını kaybetti

Özel harekat polisleri tarafından vurularak etkisiz hale getirilen şüpheli Emre T, hastanede hayatını kaybetti

Haber Giriş : 03 Şubat 2016 20:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Etkisiz hale getirilen şahıs hastanede hayatını kaybetti

İSTANBUL (AA) - Kartal'da bıçakla rehin alınan 9 yaşındaki çocuğun kurtarılması sırasında özel harekat polislerince vurularak etkisiz hale getirilen şüpheli Emre T, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olayda ağır yaralanan Emre T. ambulansla kaldırıldığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Emre T.'nin cenazesi, hastanenin morguna kaldırıldı.

Uyuşturucu ve yaralama suçundan sabıkası olduğu belirtilen Emre T, 9 yaşındaki erkek çocuğunu bir arazide yakalayarak, bıçakla zorla götürdüğü evinde rehin almıştı. Emre T. ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı "müzakere masası"nda görev yapan uzman polisler arasındaki müzakereler sonuç vermeyince, özel harekat polisleri operasyon başlatmıştı. Operasyon sırasında Emre T. vurularak etkisiz hale getirilmişti.

Olay, SAAT 19.00 sırlarında Kartal Yunus Mahallesi Algül sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, psikolojik sorunları olan Emre T. (22) sokakta bulunan 10 yaşlarındaki bir çocuğu bıçakla rehin aldı. Çevredeki vatandaşların ihbarı ile olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken şahıs önce basın mensuplarının kendisini görüntülemesini istedi. Bir ara basın mensuplarının kendisini çekmediğini söyleyen şahıs daha sonra rehin aldığı çocuğu, bıçak zoru ile kendi dairesine çıkarttı.

Cama çıkarak polislere uzaklaşmasını söyleyen şahısın ikna edilmesi için ekipler yoğun çaba sarf etti. Tedbir amaçlı bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken şahsın müzakereci polis tarafından ikna olmaması üzerine olay yerine özel harekat polisleri çağrıldı. Yaklaşık 4 saat boyunca yaşanan kriz sırasında rehin alınan çocuğun yakınları olay yerine akın etti. Bazı yakınları gözyaşlarını tutamazken bazı yakınları ise polisin aldığı güvenlik şeridini geçerek çocuğa yaklaşmaya çalıştı. Bu sırada zaman zaman güvenlik güçleri ile ufak çocuğun yakınları arasında gergin anlar yaşandı.

SALDIRGAN VURULDU, ÇOCUK HASTANEYE KALDIRILDI

Yaklaşık 4 saat süren rehine krizi özel harekat polisinin operasyonu ile sona erdi. Karşı binalarda ve binanın çevresinde yoğun önlem alan özel hareket polisi saldırganı vurarak etkisiz hale getirdi. Saldırganın etkisiz hale getirilmesiyle polis ekipleri üzerinde kan izleri bulunan çocuğu kucağında taşıyarak hazır bekleyen ambulansa getirdi. Bu sırada çocuğun vurulduğunu zanneden yakınları ambulansa doğru hücum etti. Polis ekiplerinin 'çocukta kurşun yarası yok' dediği duyulurken polis ile yakınların arasında arbede çıktı. Çıkan arbede üzerine polis havaya ateş ederken yüzünde hafif kan olduğu görülen çocuk Pendik Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk edildi.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Yaşanan gerginlik üzerine ikinci bir ambulans binanın kapısına yanaştırılarak zanlı çıkartıldı. Zanlının çıkartılması sırasında da çevredekiler ve çocuğun yakınları zanlıya saldırmaya çalıştı. Arbede yaşanması üzerine polis bir kez daha havaya ateş açarak grubu dağıtmaya çalıştı. Yaralı saldırganda hastaneye sevk edildi.

Ajanslar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber