Cumhuriyet öğretmeninin son dersi

Eğitim duayeni İbrahim Arıkan bugün kurucusu olduğu MEF Okulları'ndan sonsuzluğa uğurlanacak. Merhum Mustafa Koç'un cenazesindeki gibi Arıkan'ın ailesi de cenazeye çelenk gönderilmesi yerine yoksul çocukların eğitimi için Türk Eğitim Vakfı'na (TEV) bağış yapılmasını istedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Şubat 2016 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhuriyet öğretmeninin son dersi

24 şirketli bir holdingi yönetse de kendisini, 'Ben öğretmenim' diye tanıtan Arıkan da ailesinin istediğiyle çelenk yerine TEV'e bağışlarla uğurlanacak. Türk Eğitim Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, "İbrahim Arıkan eğitimin babasıydı. Yüzlerce çocuk okutulacak. Öğrencilerimiz adına müteşekkiriz" dedi.

Okulsuz köyün yetim çocuğu

MEF Okulları, MEF Üniversitesi gibi gözde eğitim kurumları başta olmak üzere sanayidenlojistiğe 24 şirketten oluşan Arıkanlı Holding'in patronu olsa da İbrahim Arıkan, 75 yıllık hayatında eğitim hayırseverliğiyle gönüllerde taht kurdu. Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı okulu bile olmayan Salur Köyü'nde dünyaya gelen Arıkan'ın hayatı bir öğretmenin neleri değiştirebileceğini de gözlerönüne serdi. Annesini 1 yaşında yitiren yetim bir çocuktu. Köylerinde okul yoktu. İlkokula ancak 9 yaşında komşu köyde gidebildi.

Öğretmeni hayatını değiştirdi

Okuyabilmek için tek şansı yatılı okuldu. Öğretmen okuluna girmek istiyordu ama kekemeydi. O yıllarda kekemeler öğretmen olamıyordu. Yıllar sonra Silvri'deki çifliğine heykelini diktirdiği öğretmeni İsmet Dolay sayesinde hayatı değişecekti. Ona inanan öğretmeninin çabasıyla kekemeliği yenerek girdiği Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'nu birincilikle bitirecekti. Fizik Öğretmeni İbrahim Arıkan, bir süre Yıldız Teknik Üniversitesi'nde görev yaptı. 1972'de dershaneci olarak girdiği eğitim sektöründe okulsuz köyden çıkan bir çocuk olarak, İstanbul'da 2, İzmir'de bir okul ve çok istediği MEF Üniversitesi'ni kuracaktı.

Koç'un cenazesi örnek oldu

Yaşamı boyunca yüzlerce yoksul çocuğa burs veren Arıkan'ın cenaze töreni için eşi Zehra Arıkan ve çocukları Ümit, Ebru ve Eda Arıkan örnek bir karara imza attı. Merhum işadamı Mustafa Koç'un ailesi gibi onlar da, 'Çelenk gönderilmemesi ve arzu edenlerin Türk Eğitim Vakfı'na bağışta bulunması' isteklerini ilan vererek duyurdu. Arıkan'ın cenazesi bugün saat 12:00'de MEF Okulları Ulus Kampüsü'nde düzenlenecek törenin ardından Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak ikindi namazı sonrasında toprağa verilecek.

'Yüzlerce yoksul çocuk okutulacak'

"İBRAHİM Arıkan eğitimin babasıydı. Yurtiçi ve yurtdışında çok sevilen saygın bir beyfendi olarak tanıdık. Modern Türkiye'nin geleceğinin eğitimde olduğunu çok iyi bilen bir Cumhuriyet öğretmeniydi. Türk Eğitim Eğitim Vakfı olarak bizler kıymetli bir dostumuzu ve bir eğitim hayırseverini kaybettik. Ancak asıl ülkemiz için önemli bir kayıptır. 49 yıllık çalışma hayatımda rastladığım eğitime gönülden değer veren ender isimlerden biri. Ailesine, Türk Eğitim Vakfı'na bağış yapma isteklerinden dolayı çocuklar adına minnettarız. Bu kararla, bu güzel insanlar son yolcularında dahi topluma önemli bir mesaj veriyorlar. Yüzlerce yoksul çocuk okutulacak"

YENİ YÜZYIL GAZETESİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber