Yükseköğretimde Türkiye-Fransa ilişkileri ele alındı

Yükseköğretimde işbirliğinin arttırılması için YÖK Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç ile Fransız büyükelçilik yetkilileri ve üniversite rektörleri bir araya geldi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Şubat 2016 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yükseköğretimde Türkiye-Fransa ilişkileri ele alındı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Yekta Saraç, Ankara Fransız Büyükelçiliği yetkilileri ve Fransız Rektörlerden oluşan heyet ile Fransa ve Türkiye arasında yükseköğretim odaklı işbirliklerinin arttırılmasına yönelik görüşmede bulundu.

Görüşmede ülkelerarası öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, Erasmus, diplomaların karşılıklı tanınması, hayat boyu öğrenme ile Avrupa yükseköğretim alanında karşılaşılan sorunlara ortak çözümler üretme ve ortak aktiviteler gerçekleştirme konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Üyeleri Prof. Dr. Hasan Mandal ve Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, CPU Başkanı ve Rennes 2 Universitesi eski Rektörü Jean-Emile Gombert, Rouen Üniversitesi Rektörü Cafer Ozkul, Bordeaux Montaigne Üniversitesi Rektörü Jean-Paul Jourdan, Fransız Büyükelçiliği Kültürel İşler ve İşbirliği Müsteşar Yardımcısı Maria Bonnafous-Boucher, Fransız Büyükelçiliği Üniversite İşbirliği Ataşesi Beatrice Delpouve, Fransız Büyükelçiliği Bilim ve Üniversite İşbirliği görevlisi Tiphaine Walton katıldı.

YÖK Genel Kurul Salonu'nda gerçekleşen buluşmada, ilgili konuların niteliğine göre belirlenerek, çözümlerine ilişkin bir yol haritası oluşturulmasına ve bu amaçla çalışma yapılmasına karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber