Gazetecinin görüntülerini sildiren polislere soruşturma

Yeni Sakarya Gazetesi muhabiri Güler Kovacıoğlu'nun önceki gün Çark Caddesi'nde meydana gelen bıçaklı kavgada çektiği görüntülerin silinmesini isteyen polisler hakkında inceleme başlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2016 18:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Gazetecinin görüntülerini sildiren polislere soruşturma

Yeni Sakarya gazetesini ziyaret eden Vali Hüseyin Avni Coş, gazete Genel Yayın Müdürü ve Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Başkanı Zeki Aydıntepe'ye olaylı ilgili üzüntülerini bildirdi. Yaşananların kabul edilemez olduğunu söyleyen Vali Coş, "Söz konusu polislerle ilgili inceleme başlattık. Basın mensuplarının görev yapmasının engellenmesi kabul edilemez" dedi. Aydıntepe'yi telefonla arayan Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı da söz konusu polislerle ilgili gereken işlemin yapılacağını söyledi. Gösterilen hassasiyetin sevindirici olduğunu söyleyen SBB Başkanı Zeki Aydıntepe ise, "Yetkili kurum ve kuruluşlar olarak gereken incelemeyi başlatan değerli Vali ve Emniyet Müdürümüze medya dünyamız adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SGC, POLİS MÜDAHALESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ise, yaşanan olayını görüntüleyen Yeni Sakarya Gazetesi muhabiri Güler Kovacıoğlu'na yapılan polis müdahalesini kınadı. Başkan Matur yaptığı açıklamada, "Önceki akşam Çark Caddesi'nde yaşanan yaralama olayını görüntüleyen Yeni Sakarya Muhabiri Güler Kovacıoğlu'nun görevini yapmasını orada bulunan sivil polis memurları tarafından engellendiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Arkadaşımız kamuya açık bir alanda, herkesin gözü önünde cereyan eden ve onlarca kişi tarafından görüntülenen bir olayı görüntülemeye çalışırken polisin müdahalesiyle karşı karşıya kalmış ve elde ettiği görüntüler baskıyla sildirilmiştir. Bir gazetecinin, hatta sıradan bir vatandaşın sokakta, kamuya açık alanda elde ettiği görüntüleri sildirmek polisin görevi değildir. Arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarken, bir daha bu tür üzücü durumlarla karşılaşmamak adına Emniyet Müdürlüğü'nce alanda çalışan güvenlik güçlerine bu konuda uyarıda bulunulması gerektiğini hatırlatırız" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber