2 trafik polisine rüşvetten 12 yıl hapis isteniyor

BOLU'da, TEM Otoyolu'nda standartlara uygun yük taşımadığı gerekçesiyle trafikten men etmek istedikleri TIR'ın sürücüsünden 150 lira rüşvet aldıkları iddia edilen 2 trafik polisi, 12 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Şubat 2016 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2 trafik polisine rüşvetten 12 yıl hapis isteniyor

Geçen yıl Temmuz ayında meydana gelen olayda TIR sürücüsü Kemal Kılıç'tan rüşvet aldıkları iddia edilen polis memurları E.D. ve İ.G., 'görevi kötüye kullanmak' ve 'rüşvet almak' suçlamasıyla Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada hakim karşısına çıktı. Tutuksuz yargılanan polisler, suçlamayı kabul etmedi. E.D, "Bana gelen emir üzerine araç çözme işlemlerini yaptık. Daha sonra oradan ayrıldık. Ramazan ayı sebebiyle yoğunluk vardı. Sadece işlemleri hızlandırdık" dedi. Hakimin, "Kimse cebine bir şey koydu mu?" sorusu üzerine de E.D. "Kimse benim cebime bir şey koymadı. Kimseden para almadım" dedi. Sanık İ.G. de suçlamaları kabul etmeyerek, TIR'ın çekildiği otoparkta bulunan güvenlik kamera görüntülerinin izlenmesini istedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen çekici sürücüsü Halil M. ise polislerin, TIR sürücüsünün teklif ettiği 100 lirayı kabul etmediklerini, 50 lira daha isteyerek toplam 150 lira aldıkları iddia etti. Duruşma, diğer tanıkların dinlenmesi ve delillerin değerlendirilmesi için ertelendi.

Murat KÜÇÜK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber