Kadınlarda saç dökülmesine dikkat

Saç ekim koordinatörü Engin Sönmez, erkeklerde sık olarak görülen saç dökülmesinin çoğu kişi tarafından normal karşılanabilse de kadınlardaki saç dökülmesinin ruhsal sonuçlarının daha şiddetli olduğunu belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2016 12:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Kadınlarda saç dökülmesine dikkat

Hairestetik Turkey Saç ekim merkezi Koordinatörü Engin Sönmez, "Saç ekimi operasyonu deyince sadece erkekler akla gelse de kadınlarda da bazı durumlarda bu operasyon başarıyla uygulanabilmektedir. Yapısal olarak erkeklerin vücudunda daha fazla miktarda bulunan androjenler, saç dökülmesini hızlandırırlar. Kadınlarda daha fazla miktarda bulunan östrojen ve benzeri hormanlar ise saç dökülmesini azaltıcı etkiye sahiplerdir. Bu sebepten, erkeklerde çok sık karşılaşılan bir problem olan kellik sorunu, kadınlarda nadir görülmekle beraber ortaya çıkmışsa da sıklıkla altta yatan bir hastalığa bağlıdır" dedi.

Saç ekim koordinatörü Engin Sönmez, saç dökülmesi sorunu olan kadınlara da saç ekimi operasyonunun tavsiye ederek şöyle konuştu:

"Doğruyu söylemek gerekirse erkeklerin saç ekimi operasyonundan daha çok yarar gördüğü açıktır, ancak kadınlar için de başarılı operasyonlar gerçekleştirilebilmektedir. Kadınlardaki saç dökülmesi tipi erkeklerden farklı olduğu için onlara uygulanan operasyonun şekli de bir miktar farklılık göstermektedir. Bunun yanında kadınların saç ektirme operasyonundan fayda görmesinin önünde birkaç engel vardır. Daha önce de bahsettiğimiz gibi kadınlardaki saç dökülmesinin genellikle altta yatan bir sebebi vardır. Eğer bu sebep ortadan kalkarsa saç dökülmesi genellikle durur ve saçlar yeniden gürleşmeye başlar. Altta yatan bir hastalık nedeniyle dökülmüş saçları tedavi etmek amacıyla yapılan saç ekimi de tatmin edici sonuçlar vermez. Ciddi miktarda saç dökülmesi olan ve diğer metotlardan fayda görmemiş kadınlarda, saç ekimi operasyonu deneyimli ve doğru ellerde eski doğal haline çok yakın sonuçlar vermekte, başarıyla uygulanmaktadır. Saçınız dökülmüş, seyrelmiş ya da ön bölgedeki saç çizginiz gerilemiş olabilir. Bu görünüm sizi rahatsız ediyor, saç ektirmek istiyorsunuz. Ama saçlarınızın uzunluğundan da vazgeçmek istemiyorsunuz. Yoğun iş temposunda çalışıyorsunuz ya da kısa saçla gezmek istemiyorsunuz. Merak etmeyin Saç Ekimi Hairestetik Turkey Saç ekim Merkezi sayesinde saçınızı kestirmeden saç ekimi yaptırabilirsiniz. Nasıl mı ?Özellik ile bayanların terci olan saçları kazımadan micro motor tekniği ile tecrübeli ekibimiz ile birlikte saçları kesmeden istenilen maksimum greftler çıkartılır (tıraşsız) bu işlem operasyon süreci için biraz zaman ve tecrübe gerekmekte çünkü saçlar tıraş edilmeden greftler döner bölgeden çıkartılmaktadır. İyileşme süresi ise 3 güne iyileşmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber