Gündemden önemli satır başları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2006 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanıyor.

2- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi'nde düzenlenen "Sandıklarda Saklı Saray Yaşamı" sergisinin açılışına katılacak.

3- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİÖ) Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere, Rusya'nın başkenti Moskova'ya gidiyor.

4- CHP ve Anavatan Partisinin TBMM grup toplantılarında, son gelişmeler değerlendirilecek.

5- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, 2006 yılının son enflasyon raporunu, düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak.

6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ankara'da İhracat Koordinasyon Kurulu toplantısına katılacak.

- Tüzmen, Başkortostan Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Rafael Baydavletov ile İstanbul'da "Başkortostan Sanayi Sergisi"nin açılışını yapacak.

7- IMF 1. Başkan Yardımcısı John Lipsky, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret edecek.

8- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul Kabataş Erkek Lisesinde yapılacak "Okullarda Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması" konulu toplantıya katılacak.

9- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Romanya Ulaştırma, İnşaat ve Turizm Bakanı Radu Mircea Berceanu ve Almanya Kuzey Ren-Westfalya Eyaleti Ekonomik İşler ve Enerji Bakanı Christa Thoben ile makamında ayrı ayrı görüşecek.

10- Milli Prodüktivite Merkezinin yılın işçi-işveren, iş kadını ve iş adamları ödülleri, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un evsahipliğinde, Ankara'da törenle sahiplerine verilecek.

11- Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanı Christa Thoben, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile EPDK Başkanı Yusuf Günay'ı ayrı ayrı ziyaret edecek.

12- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi'nde düzenlenecek "İstanbul ve Trakya Çevre Düzeni Planları" ile ilgili toplantıda konuşacak.

- Pepe, BM Kalkınma Programı tarafından yürütülen "Karadeniz Ekosistemini İyileştirme Projesi"ne verdikleri destek ve hizmetten dolayı Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Rusya ve Ukrayna'dan 6 kişiye "Karadeniz Madalyası" verilmesi nedeniyle düzenlenen törene de katılacak.

13- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Vakıflar Yasası Tasarısı'nın görüşmelerine başlanacak.

- Adalet Komisyonunda, temel ceza yasalarına uyum amacıyla hazırlanan ve çeşitli yasalarda değişiklik öngören yasa teklifinin görüşmeleri sürecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu, Kamu Sermayeli Bankalar Tarafından Yürütülen Faiz Destekli Kredi Kullanılmasına Dair Yasa Teklifi'ni görüşecek.

14- Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın Yüce Divan'da yargılanmasına devam ediliyor.

15- Türkiye İşçi Emeklileri Derneği'nin genel kurulu, Ankara'da toplanıyor.

- Genel Kurula, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu da katılacak.

16- Avrupa Parlamentosu Başkanı Josep Borrel, başkent Atina'da, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile bir araya geliyor.

17- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin İstanbul il başkanlığında basın toplantısı düzenleyecek.

18- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, İstanbul'da gerçekleştirilecek "Afrika Kıtası Müslüman Ülke ve Toplulukları Dini Liderler Toplantısı" hakkında, İstanbul'da basın toplantısı yapıyor.

19- KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, İzmir'de öğrencilerle bir araya gelecek ve İzmir Sanayici ve İşadamları Derneğinin toplantısına konuşmacı olarak katılacak.

20- Norveç'in Ankara Büyükelçisi Cecilie Landsverk, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın'ı ziyaret edecek.

21- Toplantı...Forum...Panel...Seminer...Kongre...Tören...

- TRT ve Maltepe Üniversitesinin işbirliğinde düzenlenen "Yaklaşımlar, Eğilimler ve Sorunlar" adlı konferans, Ankara'da yapılacak.

- GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Muammer Yaşar Özgül ve Türkiye Genç İşadamları Derneği Başkanı Murat Saraylı, İstanbul'da düzenleyecekleri basın toplantısında, Şanlıurfa'da yapılacak "Avrupa'da Yaşayan Genç İşadamlarımızın 2. GAP Buluşması" forumuyla ilgili bilgi verecekler.

- Forum İstanbul, "Yarının Kurulması-Hedef 2023" temasıyla İstanbul'da yapılacak.

- Ege Sanayici ve İşadamları Derneği AB Bilgi Bürosu'nun 10. kuruluş yılı nedeniyle İzmir'de basın toplantısı düzenlenecek.

- İzmir Ticaret Odası ve İzmir Deniz Ticaret Odası meclisleri toplanacak.

- Samsun'daki Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında, 312. dönem yedek subay adaylarının and içme ve diploma töreni yapılacak.

- Ulusal Eğitime Destek Kampanyası kapsamında düzenlenen eğitim kurultayının 4'ncüsü, Eskişehir'de gerçekleştirilecek.

- Sakarya Üniversitesinde, uluslararası katılımlı 6. Seramik Kongresi yapılacak.

- "31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü" dolayısıyla Karadeniz'e kıyısı olan illerde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

- Cumhuriyet Gazetesinin kurucusu Yunus Nadi'nin torunu, Cumhuriyet Gazetesi'nin imtiyaz sahibi olan Cumhuriyet Vakfının yönetim kurulu üyesi Lale Tokuş'un cenazesi, Antalya'da toprağa veriliyor.

22- ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce: "Bu yıl 627 bin tonla, son yılların en yüksek yaş çay alımını gerçekleştirdik."

- "Bu yıl şu ana kadar 3 bin tona yakın kuru çay ihraç ettik, yıl sonunda 5 bin tona ulaşmayı hedefliyoruz"

23- KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Denktaş: "Milli bir dava, stratejisi ve kırmızı çizgileri olmadan idare edilemez."

- "Kimse Finlandiya paketinin yazılısını görmediğini söylüyor, ama AB bu paketi son çare olarak sunuyor. Bir oyun oynandığını herkesin bilmesi lazım."

24- Bireylerin finansal inançları, kaygıları ve satın alma davranışları araştırması...

- Erkeklerin kadınlara göre, geçmişle karşılaştırdıklarında ekonomik durumlarının şu anda daha iyi olduğunu düşündüğü belirlendi.

- Araştırmada, kadınların erkeklere oranla daha çok ihtiyaç duymadıkları ve kullanmadıkları ürünleri satın aldıkları ortaya çıkarıldı.

25- Karadeniz'de kirlilik...

- Türkiye'nin yanı sıra Karadeniz'e kıyısı bulunan Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Rusya ve Ukrayna'nın, Karadeniz'in kirliliğe karşı korunması ve iyileştirilmesini kapsayan stratejik eylem planını imzalamalarının üstünden 10 yıl geçmesine karşın Karadeniz kirlenmeye devam ediyor.

- Kirlenme sonucu yabancı tür istilasına maruz kalan Karadeniz'de, balık stokları da sürekli azalıyor.

- Prof. Dr. Levent Bat: "Son 20-30 yıl içinde büyük nehirler yoluyla giren nütrient maddesinin artması sonucu Karadeniz ekosistemi son yıllarda aşırı şekilde değişmektedir."

26- "Bir Belde Var Uzakta" kampanyası...

- Kampanya kapsamında, Şırnak'ta çocuk parkı, Sason'da tuvalet, Diyarbakır'da çocuk kütüphanesi, Kulp ilçesinde de yol düzenlemesi yapıldı.

27- 15. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası finalleri, Japonya'nın 4 kentinde, 4 grupta yapılacak toplam 12 maçla başlıyor.

- Türkiye, Nagoya kentindeki (D) Grubu'nda, ilk maçında Küba ile karşılaşıyor.

28- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda yer alan Galatasaray, gruptaki 4. maçında, başkent Amsterdam'da Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla karşı karşıya geliyor.

29- 29. Avrupa 19 Yaşaltı (A) Gençler Futbol Şampiyonası elemeleri 10. Grup'ta bulunan Türkiye, ilk maçını evsahibi Lüksemburg ile yapacak.

30- Basketbolda ULEB Kupası (B) Grubu'nda yer alan Beşiktaş Cola Turka, gruptaki ilk maçında, İstanbul'da Letonya'nın BK Ventplis takımını konuk ediyor.

31- Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de süren 24. Dünya Ordulararası Güreş Şampiyonası'nda, grekoromen stildeki müsabakalar bugün sona eriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber