'Terörü kınamalarından vazgeçtik, siyaset üretsinler yeter'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - (HDP'ye yönelik) Bazıları Mecliste 'terörü kınamıyorlar' diyor, biz terörü kınamalarından vazgeçtik, bölgede siyaset üretsinler o dahi yeter ama geldikleri nokta itibarıyla siyaset dahi üretemiyorlar"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2016 21:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Terörü kınamalarından vazgeçtik, siyaset üretsinler yeter'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, HDP'yi eleştirerek, "Bazıları Mecliste 'terörü kınamıyorlar' diyor, biz terörü kınamalarından vazgeçtik, bölgede siyaset üretsinler o dahi yeter ama geldikleri nokta itibarıyla siyaset dahi üretemiyorlar" dedi.

Elazığ'da bir restoranda belediye başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Tüfenkci, yanı başlarında bir yangın olduğunu ve bu yangını söndürmek için çaba sarf eden bir hükümet bulunduğunu ifade etti.

İş yerini açamayan, hayatını idame ettirmesi gereken ama bu arada sadece evini barkını değil, iş yerini de kaybeden esnaf ve tüccar kardeşleri olduğunu belirten Tüfenkci, "Biz Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terörden bizatihi etkilenen hiçbir esnafımızı, tacirimizi, insanımızı o insafsız terör örgütünün insafına bırakmayacağız. Bütün esnaflarımızın tekrardan yaşam mücadelesinde tutunabilmesi için hem kentsel dönüşümle beraber dükkanlarını yenileyeceğiz. Aynı zamanda da esnafımızın tekrardan tekerini döndürebilmesi için kaynaklar üreteceğiz. Elbette ki bundan etkilenen diğer çevre illerimizi de bu kapsamda değerlendirilmesi gerekir" diye konuştu.

- "Bodruma sıkışmış teröristlere yardım için, imdat için oralarda saf tutuyorlar"

Bakan Tüfenkci, Organize Sanayi Bölgesinde sanayici ve iş adamlarına yönelik yaptığı konuşmada ise uyguladığı politikalardan dolayı HDP'yi eleştirdi. 7 Haziran seçimlerinde Türkiye partisi olma iddiasıyla birileri tarafından parlatılan bir partinin, bırakın Türkiye partisi olmayı, bölge partisi dahi olamadığını vurguladı.

Tüfenkci, "Geldiği noktada, terör örgütünün reklamını yapmak ve piarını yapmaktan başka hiçbir vasfı ve dikkate alınmayacak bir duruma düştü. Siyaset üretemez hale düştü. Bazıları Mecliste 'terörü kınamıyorlar' diyor, biz terörü kınamalarından vazgeçtik bölgede siyaset üretsinler o dahi yeter ama geldikleri nokta itibarıyla siyaset dahi üretemiyorlar. Ancak bodruma sıkışmış teröristlere yardım için, imdat için oralarda saf tutuyorlar. Terörle kol kola yürümeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yürütülen operasyonlara da değinen Tüfenkci, bazılarının Sur'da neden bu kadar uzun süren bir mücadele yapıldığını sorduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

"Oradaki sivil vatandaşlar zarar görmesin diye o kadar ince ve o kadar hassas bir mücadele yürütülüyor ki. Birçok arkadaşımız şunu düşünebilir. 'Oralar zaten boşaltıldı, sivil vatandaş kalmadı ki.' Hayır arkadaşlar bizzat terör örgütü tarafından evlerinde kalmaya zorlanan veya oralarda canlı kalkan olarak tuttukları birçok sivil vatandaşımız var. Evlerinden, barklarından ettikleri tüm o vatandaşlarımızın evlerini mayınlama suretiyle akla hayale gelmeyecek tuzaklar şeklinde adeta dantel gibi örmüşler. Oradaki mücadele sıradan bir mücadele değil. Şehir yapısı noktasında göğüs göğüse yürütülen bir mücadele."

Bakan Tüfenkci, bu mücadeleyi sabır ve kararlılıkla sonuna kadar götüreceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber