Koruncuk'tan İzmir'e 8.2 milyonluk çocuk köyü

Korunma ihtiyacındaki çocuklara yeni bir hayat veren Koruncuk Vakfı, Bolluca'dan sonra İzmir'e de çocuk köyü kuruyor.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Şubat 2016 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koruncuk'tan İzmir'e 8.2 milyonluk çocuk köyü

Yaklaşık 40 yıl önce bir grup duyarlı aydın, devlet koruması altındaki çocuklara destek olmak için yola çıkıp, yüzlerce insana kocaman bir dünya kurdu. Amaç kimsesiz ya da terkedilmiş değil, hangi sebeple olursa olsun korunma ihtiyacında olan çocuklara bir yuva vermekti. Koruncuk Vakfı, en verimli dönemlerinden birini yaşıyor. 2015'te 6.5 milyon liraya ulaşan vakfın bütçesinin önemli bir kısmı, ünü ülke sınırlarını aşan Bolluca Çocuk Köyü'ndeki çocukların bakım ve eğitimine gidiyor.


320 ÇOCUĞA DOKUNDU

Devletle imzalanan protokolle Sosyal Hizmetler'den kendilerine çocuklar gönderildiğini anlatan Koruncuk Vakfı Genel Müdürü Ayşe Güveniş, "0-6 yaş arası çocukları alıyoruz. Genellikle kardeşleri ayırmamaya özen gösteriyoruz. Şu anda 128 çocuğumuz var ve yüzde 74'ü ilkokul, üniversite düzeyinde eğitim hayatını sürdürüyor" diyor. Küçük yaşlarda aldıkları çocukları 25 yaşına kadar takip ettiklerini vurgulayan Güveniş, şu anda 8 torunları olduğunu biraz da gururla anlatıyor.


BARBAROS KÖYÜ YAKIN DA

Son 5-6 yıldır yeniden yapılanma içinde olduklarını ve uluslararası şirketlerin de desteğinin arttığını anlatan Güveniş, 2016 bütçesini 11.4 milyon liraya çıkardıklarını söylüyor. Bütçedeki artışın nedenini İzmir'de yapılmakta olan Barbaros Çocuk Köyü'ne bağlayan Güveniş, "Urla'da bize bağışlanmış bir arazi vardı. 6-7 yıldır kullanılmıyordu. Burayı değerlendireceğiz. 8.2 milyon liralık yatırımla modern bir köy inşa edeceğiz. Yaklaşık 100 çocuk barınabilecek. Bu yıl hizmete girmesini hedefliyoruz" diyor.

YGS BAŞARI ORANI YÜZDE 100

Gençlerin eğitimleriyle yakından ilgilendiklerini anlatan Ayşe Güveniş, 3 yıldır üniversite sınavında yüzde 100 başarı yakaladıklarını söylüyor. Şu anda 15 gencin üniversiteli olduğunu vurgulayan Güveniş, "Şehir dışında okuyan ya da çalışmaya giden öğrencilerimizi takip ediyoruz. Ankara'da bir evimiz var. Manisa'ya gelin verdik. Sorunları olunca, hemen ona yeni bir ev açtık. Şimdi mutlu bir evliliği var" sözleriyle gençlerle ilişkilerinin uzun sürdüğünü anlatıyor.

YASEMİN SALİH

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber