Kamplara bomba yağdı

F-4 ve F-16'lar terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki Gara ve Hakurk'taki silah depolarını vurdu. Şırnak Cizre ve Diyarbakır Sur'da ise 18 terörist öldürüldü

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Şubat 2016 06:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamplara bomba yağdı

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, çok sayıda F-4E 2020 ve F-16 savaş uçağı sınır ötesine kapsamlı bir harek,t yaptı. Harek,tı havadan ihbar kontrol uçağı, havadan yakıt ikmali uçağı ve insansız hava araçları da katıldı. Akıllı mühimmatlarla havalanan Türk savaş uçakları, terör örgütüne ait tespit edilen hedefleri etkisiz hale getirdi. İnsansız Hava Araçları'ndan da kaydedilen hava harek,tıyla Türk savaş uçakları PKK'nın lojistik merkezlerinden Gara'daki mühimmat deposunu, Hakurk bölgesinde ise akaryakıt deposunu imha etti.

18 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay, Şırnak Cizre'de 12 ve Diyarbakır'ın Sur'da 6 olmak üzere 18 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Cizre'de 2 terörist yakalandı. İlçedeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 554'e ulaştı. Sur'da etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 167'ye çıktı. Ayrıca operasyonlarda çok sayıda silah ele geçirildi. Diğer taraftan Kilis'te, terör örgütünün Suriye'de faaliyet gösteren uzantısı PYD üyesi 3 terörist yakalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber