Başkan Kerimoğlu'nu CHP'liler de takmıyor

Bakırköy Belediye Başkanı CHP'li Kerimoğlu'nun 2 yıl boyunca meclise gönderdiği tüm öneriler kendi partisinin meclis üyelerine takıldı. AK Partililer, başkanın istifa etmesi gerektiği görüşünde.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Şubat 2016 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkan Kerimoğlu'nu CHP'liler de takmıyor

Ercan ÖZTÜRK / HABER MERKEZİ

Daha önce Avcılar Belediyesi'nde patlak veren krizin bir benzeri Bakırköy Belediyesi'nde patlak verdi. Meclis üyelerinin tamamı Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'na kazan kaldırdı. 2014 yılında Bakırköy'e başkan olan Kerimoğlu, 2 yıllık süre içinde meclise üç öneri getirdi. Kerimoğlu'nun bugüne kadar getirdiği önerilerin tamamı kendi meclis üyelerince kabul edilmedi. CHP'li üyelerin grup toplantısında bunu kabul etmemesine rağmen Kerimoğlu'nun bunu meclise taşıması ise ayrı bir tartışma konusu oldu.

ÜYELERİ BAŞKANI DİNLEMİYOR

Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu Şubat ayı meclis oturumuna "Başkan Oluruyla" bir öneri getirdi. Kerimoğlu, yeni binası yapılana kadar Ataköy 5'nci Kısım'da bulunan ve atıl vaziyette bulunan binayı geçici olarak emniyete tahsis edilme teklifini getirdi. Başkan Kerimoğlu'nun önerisi CHP'li meclis üyelerinin tamamı tarafından reddedildi. Öneriye sadece AK Partili meclis üyeleri "Evet" dediler.

İstifa etmeli

Kerimoğlu'nun "Veto" yemesinin ardından Ak Parti'li üyeler "Sayın Başkan sizin önerinizi sadece biz ciddiye alıyoruz" diyerek esprili bir şekilde eleştirdi. AK Partili meclis üyesi Hasan Kaptan, "Bu durumda başkanınızda siyasi nezaket varsa, ya meclis üyeleriyle çalışmaz, ya istifa eder, ya da genel merkez görevden alır. dedi. CHP Meclis Gurubu adına konuşan Ali Rıza Akyüz ,başkanın kendilerine bilgi verdiğini ve tüm üyeler olarak kabul etmeme kararı aldıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber