Vali Işın: Devlet çökerse hepimiz altında kalırız

Ağrı Valisi Işın: - "Bu devlet hem Türk'ün hem de Kürt'ün, Laz'ın ve Çerkez'indir. Herkes eşittir. Bu devlet çökerse hepimiz altında kalırız"

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2016 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Işın: Devlet çökerse hepimiz altında kalırız

Ağrı Valisi Musa Işın, vatandaşların devletine sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Bu devlet hem Türk'ün hem de Kürt'ün, Laz'ın ve Çerkez'indir. Herkes eşittir. Bu devlet çökerse hepimiz altında kalırız" dedi.

Vali Işın, eşi Tuba Işın ile Hürriyet Mahallesi sakinleriyle bir ayara gelerek, sorun ve istekleri dinledi.

Işın, devletin insanların huzuru ve refahı için var olduğunu kaydederek, devlet vatandaşlarına sahip çıkarken, vatandaşların da devletine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Ortadoğu ülkelerinde yaşananlara dikkati çeken Işın, şunları dile getirdi:

"Devletimiz, insanların huzur ve refahını sağlamak için vardır. Devletimiz merttir ve merhametlidir. Devletimiz vatandaşına sahip çıkarken, vatandaş da devletine sahip çıkacaktır. Bu devlet hem Türk'ün hem de Kürt'ün, Laz'ın ve Çerkez'indir. Herkes eşittir. Bu devlet çökerse hepimiz altında kalırız. Suriye'de, Irak'ta, Lübnan'da ve Libya'da devlet çöktü, vatandaşlar çöküntünün altında kaldı. Oradaki vatandaşlar hep zulme uğradı. Bütün İslam aleminde sadece Türkiye kaldı. Şu anda Hristiyan bir ülkede terör olaylarının olduğunu hiç gördünüz mü? Ortadoğu, kan ve revan içinde. Bir tek Türkiye kalmış, onu da savaşa sokmak istiyorlar.

Türkiye, güçlü bir devlet olduğu için direkt olarak Türkiye'ye zarar veremiyorlar. Onun için 30 yıldır PKK'yı başımıza musallat etmişler."

- "Göreve geldiğimde PKK vatandaşları haraca bağlamıştı"

Işın, Ağrı'da ilk göreve geldiği zamanlarda terör örgütü PKK'nın vatandaşları haraca bağlayarak, dağda sözde "mahkeme" kurduğunu belirterek, vatandaşların huzurunu sağlamak zorunda olduklarını, halkı huzursuz eden şer odakları ve anarşistlere fırsat vermeyeceklerini vurguladı.

Tüm terör örgütlerinin aynı zamanda İslam düşman olduklarını anlatan Işın, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çocukları ve gençleri dağa götürüp ya öleceksiniz ya da öldüreceksiniz' diyorlar. Biz, insanı yaşatmak için varız. Kur'an-ı Kerimleri, Cizre ve Sur'da üst üste bırakıp yaktılar. Camileri bombaladılar. Bunlar hem bizim hem de dinimizin düşmanı. Allah bunlara fırsat vermeyecektir. Allah, haksızlığa, anarşiste ve zulme fırsat vermez. Kim haklıysa Allah onun yanındadır. Allah kimin yanındaysa o kazanır. Bütün terör örgütleri sadece Müslümanları öldürür."

- "Batılı devletler PKK'yı destekliyor"

Işın, PKK'nın Batılı devletler ve dış güçler tarafından desteklendiğini, bu destek sürdüğü için de terör örgütünün hala ayakta kalabildiğini söyledi.

"Batılı devletler ve dış güçler desteklemezse terör örgütleri ayakta kalamaz" diyen Işın, sözlerini şöyle tamamladı:

"30 yıldır PKK'ya silah ve para vererek destekleyenler dış güçlerdir. Düşmanlarımızı tanıyalım ve içimizdeki fitne ve fesatlara yer vermeyelim. Devletimize, vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkalım. Bayrağımız, bin yıldır İslam bayraktarlığı yapıyor. Bu bayrak hepimizin bayrağı ve İslam'ı temsil ediyor. Devletimizi, huzurumuzu, İslam'ı kaybedersek, dinimizi terk edersek, namusumuzu, şerefimizi, haysiyetimizi ve bütün varlıklarımızı kaybederiz. Hiçbir şeyimiz kalmaz. Bu ülke bizim. Bizim gidecek yerimiz yok. Biz bu topraklarda yaşamak zorundayız ve Allah'ın izniyle de yaşayacağız.

Allah devletimizi daim, vatanımızı muhafaza etsin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber