'Yoksul ailelere ücretsiz internet' yürürlüğe girecek

- Bakan Ramazanoğlu: - "(Ailelere ücretsiz internet projesi) Bu çalışma Türkiye'nin önünde devrim olan, ön açıcı olan bir çalışma olacak"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2016 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yoksul ailelere ücretsiz internet' yürürlüğe girecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da bakanlığının çalışma alanları ile ilgili projelerden bahsetti.Ailelere ücretsiz internet projesini önümüzdeki günlerde hayata geçireceklerini dile getiren Ramazanoğlu, internet paketinin "aile korumalı" olacağını vurguladı. Ellerinde tableti olan çocukların, internet paketi olmadığı için evlerinden dışarıya çıkmak zorunda kaldığını ifade eden Bakan Ramazanoğlu, şöyle devam etti:"Belirli bir aile geliri olan ailelere ücretsiz internet veriyoruz. Ruhsatlı internet kafeleri dışarıda tutuyorum ama izinsiz ve ruhsatsız her türlü suistimale açık bazı mekanlarda çocuklarımız internete girmek amacıyla, orada tehditler ve tehlikeler ile karşılaşıyorlar. İşte bunu engellemek için çocuklara ve ailelerine ulaştıracağımız ücretsiz internet paketi için arkadaşlarımızla çalışma yaptık. Önümüzdeki hafta ilgili bakanlıklar ve kurumlarla son değerlendirme toplantısını yapacağız. Daha sonra bakanlar kurulunda uygulamaya geçirilecek. Yoksul ailelerin belirlenmesi için bir çalışma yaptık. Bu çalışma Türkiye'nin önünde devrim olan, ön açıcı olan bir çalışma olacak. Bilişim teknolojilerinin hayatın her alanında kullanıldığı ve gittikçe yaygınlaşan bir süreci yaşıyoruz. Çocuklarımız daha çok araştıran, okuyan daha çok üreten ve bu bilişim teknolojilerini de üretim ve istihdam için kullanan bir nesil olsun istiyoruz. Bunun önünü açmak için bu adımı attık."

Bakanlar Eroğlu ve Ramazanoğlu daha sonra valilik özel defterini imzaladı, ardından Vali Şükrü Kocatepe ve kurum müdürleriyle basına kapalı bir görüşme yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber