Bakan Kılıç'tan 'terörle mücadele' açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin'de açıkladığı terörle mücadele eylem planı ile birlikte yapılacak çalışmalara hız verdiklerini belirterek "Bölgesel ve yöresel kampların yapımına ağırlık vereceğiz" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2016 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Kılıç'tan 'terörle mücadele' açıklaması

Bakan Kılıç, Trabzon'da TRT Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Trabzon'da düzenlenen Kültür ve Turizm Çalıştayı'nın önemini anlatan Bakan Kılıç, Karadeniz'in ülkenin en değerli bölgelerinde biri olduğunu belirterek, "Karadeniz bölgemiz doğal güzellikleriyle kültürel mirasıyla aynı zamanda ülkemizin ve medeniyetimizin içerisindeki önemli yeri ile özellikle Karadeniz halkımızın misafirperverliği ile öne çıkan bir bölgemiz. Siyasette de olsun iş dünyasında da olsun çalışmalarıyla her zaman çok aktif olmuş olan bir bölgemiz. İnsanlarımızın, hemşehrilerimizin bu noktada çok ciddi ortaya koydukları çalışmalar mevcut. Tabii bu anlamda tüm bölgenin turizmle alakalı olarak gelecekteki potansiyelinin burada değerlendiriliyor olması, önümüzdeki yıllarda yapılacak koordineli bir çalışmanın bu bölgemizin turizm çalışmalarına büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"SPOR TURİZMİN ÜLKEMİZDEKİ PAYININ YÜKSELECEĞİNE İNANIYORUZ"

Bakan Kılıç, spor turizmi ile ilgili olarak, Karadeniz bölgesinde özellikle Samsun, Artvin, Gümüşhane, Giresun ve Ordu başta olmak üzere inşa edilen, turizm ve kültür altyapısı ile birlikte, spor alanında da alt yapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bu çalışmalarla ciddi bir altyapı eksikliğimizde giderilmiş oluyor. Malum son 13-14 yıldır ciddi bir spor alt yapısı çalışması içerisindeyiz. Bu altyapı çalışmalarının tamamlanması ile beraber ve şu anda hayata geçmiş olanlarla beraber, spor turizminin ülkemizdeki payının da yükseleceğine inanıyoruz" dedi.

Bakan Kılıç, yabancı sporcu ve kulüplerinin kamp yapmak için Türkiye'yi tercih ettiklerini işaret ederek, "Örneğin farklı takımların farklı branşlarda gelip ülkemizde kamp yapmaları, kendilerini bu anlamda uluslararası spor organizasyonlarına hazırlamaları ve bireysel sporcuların da gelip bölgemizde bunu gerçekleştirmeleri önemli. Buna ülkemizin aynı zamanda essiz doğası ve sağlık anlamında ulaştığı nokta da göz önüne alındığında yabancıların kamp için Türkiye'yi daha çok tercih edeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"İŞİTME ENGELLİLER OLİMPİYATI, EN BÜYÜK SPOR ORGANİZASYONLARINDAN BİRİ"

Önümüzdeki yıl Samsun'da İşitme Engelliler Olimpiyatları düzenleneceğini hatırlatan Bakan Kılıç, söyle konuştu:

"Samsun'da yapılacak olan 2017 İşitme Engeller Olimpiyatı, Olimpik ve Paralimpik Oyunları'ndan sonraki en büyük spor organizasyonlarından birisidir. Bu Samsun'da gerçekleştirilecek bunun alt yapı çalışmaları ile ilgili olarak son raddeye gelmiş vaziyetteyiz. Yurt dışından misafirlerimiz olacak. Bu tip organizasyonların devam etmesi ülkemiz açısından önemli. Bu tip uluslararası organizasyonların Karadeniz bölgesinde yapılmasının bölgedeki spor turizmine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Konaklama alt yapısıyla beraber sportif altyapının da geldiği nokta bölgeye ciddi bir gelir kaynağı olacaktır diye düşünüyorum."

"BÖLGESEL VE YÖRESEL KAMPLARIN YAPIMINA AĞIRLIK VERECEĞİZ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı terörle mücadele eylem planı ile birlikte yapılacak çalışmalara da değinen Bakan Kılıç, "Öncelikle terörle mücadelede vatan için millet için bayrağımız için kutsalımız için canını vermiş olan şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Trabzon'da da biliyorsunuz dün bir şehidimizin cenazesi vardı. Bu anlamda ortaya konulan çalışmalarda güvenlik güçlerimizin polisiyle askeriyle olsun çok ciddi bir mücadele içerisindeler" dedi.

Eylem planında özellikle gençler ve çocuklara yönelik farklı çalışmaların olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, "Bizim hayata geçirmiş olduğumuz kamp çalışmalarımız var. Özellikle bu sene 27 kampımızda 56 bini aşkın gencimiz kamp yaparak, birbirleriyle kaynaştı. Birbirlerini daha iyi tanıma fırsatı buldular. Farklı kültürleri düşünceler fikirleri tanıma anlamında bu kamplar önemli bir vesile oldu. Bundan sonra da Sayın Başbakanımızın da talimatları doğrultusunda bölgesel ve yöresel kampların yapımına ağırlık vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"GENÇLİK KAMPLARI YIL SONU İTİBARIYLA 300'Ü AŞACAK"

Gençlik merkezlerinin de bakanlığın faaliyetleri arasında önemli bir yer tuttuğunu hatırlatan Bakan Kılıç, "Gençlik merkezlerimizin yıl sonu itibariyle 300'ü aşacağını düşünüyoruz. Burada yapılacak sosyal ve sportif faaliyetlerle STK'larla birlikte yapacağımız ortak çalışmalar sonucunda bazı bölgelerde terörden mağdur olan gençlerimizin kendilerini çok daha farklı noktalara taşıyabileceklerini düşünüyoruz. Ve bu yönde bir çalışma yürütüyoruz. Özellikle spor altyapımızı kullanarak kulüplerimizle federasyonlarımızla iyi bir koordinasyon içerisinde onların kendilerini farklı alanlarda ifade edebilecekleri, ülkemize farklı anlamlarda belki de hizmet edebilecekleri bu çalışmaları yapacağız" dedi.

Türkiye'nin Avrupa'da en genç nüfusa sahip ülke konumunda olmasının önemine dikkat çeken Kılıç, "Bölgedeki gençlerimizin de terörle mücadele deki bazı konulardan etkilenmesi söz konusu. Bunları hep beraber Aile Sosyal Politikalar bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımızla ve diğer STK'larla yapılacak ortak çalışmalar sonucunda, ortaya koyacağımız bir plan çerçevesinde, gençlerimizin ülkemizin bu kaynaklarından, güzelliklerinden daha fazla faydalanarak kendilerini geliştirmeyi sağlayacağız" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber