Suriye'de garip ittifaklar!

A Haber'de yayınlanan Diplomasi programına katılan Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Hikmet Genç, Suriye'deki savaşların taraflarını değerlendirdi. "İşin garip tarafı Rusya, İran, Esad Rejimi, Hizbullah, PYD, YPG, ABD ve AB bir tarafta... Böyle bir denklem dünya tarihi az çok görmüştür

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 08 Şubat 2016 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suriye'de garip ittifaklar!

"BÖYLE BİR DENKLEM ÇOK AZ GÖRÜLÜR"

İşin en garip tarafı Rusya, İran, Esad Rejimi, Hizbullah, PYD, YPG, ABD ve AB bir tarafta... Böyle bir denklem dünya tarihi az çok görmüştür. Bir taraftan Esad rejimini ayakta tutmaya, butik devlet kurmaya çalışan bir Rusya var. Rusya, DAEŞ'i vuracağım diye o bölgede Esad rejiminin önünü açıyor. Yani ikisi de aynı zamanda oraya konuşlanıyor. Bunu yaparken PYD'ye destek veriyor. PYD'ye destek verirken Hizbullah gerillaları tekrar Esad'a destek veriyor.

TARİHTE ABD-RUSYA SAVAŞMAMIŞTIR"

Bütün bu denklemler içerisinde Amerika var. Amerika geçen sene sonuna kadar direk olarak zaten PYD'ye silah temin etmiş durumda, Almanya silah vermiş durumda; Batı zaten PYD'ye silah veriyor. Bir bakıyorsunuz, denklem karşısında dünyada bizim bildiğimiz Amerika ve Rusya düşman ama tarih boyunca Amerika ve Rusya savaşmamıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber