Karadeniz'e özel turizm paketi

Turizm Bakanlığı kısa vadede Körfez'den, uzun vadede ise Uzakdoğu ve Avrupa'dan Karadeniz'e turist çekmek için yeni bir eylem planını hayata geçirmeye hazırlanıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 08 Şubat 2016 07:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Karadeniz'e özel turizm paketi

Körfez ülkelerinin Karadeniz'e yoğun ilgisi bölgeye yönelik turizm çalışmalarını artırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Karadeniz Bölgesi için özel eylem planı oluşturan Turizm Bakanlığı, 6 aylık dönemde Körfez ülkelerinden, orta ve uzun vadede Uzakdoğu ve Avrupa'dan turist çekmek için düğmeye bastı.


BÖLGE TURİZMİ CANLANACAK

Eylem Planı'nın altyapısını oluşturmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'u kapsayan 9 Karadeniz ilinin turizm aktörlerinin yer aldığı bir çalıştay düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal hazırlanan paketi şöyle açıkladı: "Meraları turizme kazandırmak için mevzuat düzenlemelerini bu yıl bitireceğiz. Yayla ve meraların korunması için gelişim sürecini başlatacağız. Konaklama sürelerini artırmak için alternatif turizm kollarını destekleyeceğiz. Kruvaziyer turizminin altyapısını yaygınlaştıracağız. Bölgeye turist getiren operatörlerin harcadığı reklam giderlerinin yarısını karşılayacağız."

İKİNCİ DURAK EGE

Bakan Ünal, bölge halkının sosyalleşeceği kültür merkezleri yapacaklarını söyledi. Turizm danışma bürolarının bütün illerde açılacağını belirten Ünal, buralarda İngilizce ve Arapça bilen personelin istihdam edileceğini aktardı. Ünal, "İkinci durağımız Ege olacak. Ardından Adana ve Antep'i içine alan bir Güneydoğu çalıştayı yapacağız" dedi. Çalıştayda Ünal'ın yanı sıra Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da hazır bulundu.

PARALEL ÜLKE İMAJINA SALDIRIYOR

3yıldır Türkiye'ye yönelik bir kara propaganda yürütüldüğünü vurgulayan Bakan Ünal, "Ülkemizin imajına yönelik bilinçli bir saldırı var. Bunun başını da Paralel Yapı çekiyor. Faaliyette bulundukları 130 ülkede 'Türkiye güvensiz bir ülke', 'Türkiye bir iç savaşın eşiğine doğru gidiyor', 'Türkiye'de bin 300 otel iflasın eşiğinde' gibi söylemlerle ülkemize yönelik bir imaj karalaması yapılıyor. Recep Tayyip Erdoğan'a diktatör yaftası yapıştırılıyor. Ortada bir oyun var

BETÜL ALAKENT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber