Türkiye'den ABD'ye mesaj: Müttefik gibi davran

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Kerry'e, PYD/PKK'ya silah sağlayan ülkesinin 'müttefikliğin gereğini yerine getirmesi gerektiği' mesajını verdi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Şubat 2016 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'den ABD'ye mesaj: Müttefik gibi davran

Zeynep Tuğrul Özel

Suriye'deki gelişmelerin, Türkiye'nin terörle mücadelesi ile doğrudan bağlantısı, ABD ile yoğun diplomatik teması artırdı. Yurtiçi ve yurtdışında terörle mücadele kararlılıkla devam ederken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2 hafta içinde 5 kez ABD'li mevkidaşı John Kerry ile telefonda görüştü.

RAHATSIZLIĞI İLETTİ

Çavuşoğlu, Cumartesi gecesi yaptığı son telefon görüşmesinde, Obama'nın özel temsilcisi Brett McGurk'un, terör örgütünün Suriye ayağı YPG sözcüsü ile görüşmesi ve PKK'nın ABD menşeli silahları konusunda duyulan rahatsızlığı ileterek, "Beyaz Saray, müttefikliğin gereğini yerine getirmeli" mesajını verdi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, iki bakan, Suriye'deki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin PYD için gönderdiği silahların PKK tarafından kullanıldığını da anlattı. PKK'nın yalnızca Cizre gibi sınır kentlerindeki değil, Diyarbakır gibi iç illerdeki hücrelerinde ele geçirilen silahlardan arasında da ABD menşeli olanların bulunduğunu dile getirdi. Bakan Çavuşoğlu Cenevre toplantısında Türkiye'nin PYD'nin oturduğu bir masaya, asla oturmayacağını da iletti.

STAR ORTAYA ÇIKARDI

Star Gazetesi 4 Şubat'taki birinci sayfasında manşete taşıdığı haberde, PKK'lı teröristlerin ABD yapımı zırh delici 'Zagros' suikast silahı kullandığı duyurmuştu. Haberde, bu silahların ABD'nin PYD'ye gönderdiği silahlar olduğu ve tüneller aracılığıyla, Türkiye getirilerek PKK'ya verildiği anlatılmıştı.

İNKAR ETTİLER

Son zamanlardaki şehitlerin 'Zagros' suikast silahıyla düzenlenen saldırılarda verildiğini anlatan haberin ardından ABD Büyükelçiliği'nden 'Amerika PKK veya PYD'ye hiçbir türde silah sağlamadı' açıklaması geldi. Büyükelçilik, yaptığı bu tuhaf açıklamada dünya kamuoyu önünde PKK'nın Suriye kolu PYD'ye yaptığı silah yardımlarını da inkar etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber