KKTC'ye su krizi çözülecek

TÜRKİYE'DEN KKTC'ye deniz altından borularla getirilen su temin projesi bugün Ankara'da masaya yatırılacak. Suyun yönetimi konusunda KKTC tarafından hazırlanan ileri istişare önerileri, Ankara'da yapılacak görüşmelerin ardından netleşecek.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 08 Şubat 2016 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KKTC'ye su krizi çözülecek

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu geçtiğimiz hafta KKTC Hükümeti'nin su konusundaki görüş ve önerilerini içeren bir mektubu Türkiye'deki yetkililere ulaştırmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği'ne ilettiklerini açıklamıştı. KKTC Hükümeti'ni temsilen, Maliye Bakanı Birikim Özgür, KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, KKTC Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali ile KKTC Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren bu çerçevede temaslarda bulunacak. Tarafların uzlaşması halinde ortaya çıkacak olan hükümetlerarası anlaşma, imza aşamasına gelecek.

Bakan Özgür: Son şeklini vereceğiz

Ankara ziyareti öncesi Ercan Havalimanı'nda açıklama yapan KKTC Maliye Bakanı Birikim Özgür, özel işletmenin verimliliği ile kamunun gücünün birlikte değerlendirilebileceği yasalarla uyumlu olarak nitelendirdiği modele son şeklini vereceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber