Ana gündem 'operasyonlar'

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanacak. Toplantıda, terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlar ana gündem madde olacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2016 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ana gündem 'operasyonlar'

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında saat 15.00'da Çankaya Köşkü'nde toplanacak. Toplantıda, terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlar, sığınmacı krizi ve Bilirkişi Kanun Tasarısı ele alınacak başlıca konular olacak.

Başbakan Davutoğlu, Silopi'nin ardından Cizre ve Sur'da operasyonlarda sona gelindiğini açıklamıştı. Bugünkü toplantıda, operasyonların yanı sıra terörle mücadelenin ekonomik ve sosyal boyutu da ele alınacak.

Diğer gündem maddeleri arasında, sığınmacı krizi ve Bilirkişi Kanun Tasarısı olacak. Halep'e yapılan son saldırılarla birlikte Türkiye yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıya kaldı. Esad rejiminin Rusya destekli hava saldırıları Türkmenlerin de aralarında olduğu Suriyelilerin Türkiye sınırına kaçmasına neden oldu. 64. hükümetin eylem planında yer alan Bilirkişi Kanun Tasarısı bugünkü toplantıda görüşülecek. Kanun tasarıyla, bilirkişilik hizmetlerinde müstakil bir kurum oluşturulması, sahte rapor düzenleyen bilirkişilere verilen hapis cezasına da düzenleme getirilmesi planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber