YÖK'ten üniversitelere 'Expo' çağrısı

Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK), üniversitelerden Dünya Botanik EXPO'suna katkı yapılması istendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2016 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK'ten üniversitelere 'Expo' çağrısı

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, Dünya Botanik EXPO'sunun Türkiye'de ilk defa 23 Nisan-30 Ekim'de düzenleneceği kaydedildi. EXPO'nun Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himaye Projeleri kapsamında Antalya'da gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, bu bağlamda fuar ve sergi alanında, gençlerin ilgisini çekmek ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla birçok etkinlik düzenleneceği ifade edildi. Bu kapsamda YÖK, üniversitelerden Dünya Botanik EXPO'suna katkı yapılmasını istedi.

Ayrıca açıklamada, "Yükseköğretim Kurumları'nın 2016 yılında gerçekleştirecekleri etkinlik programlarına EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı ziyaretini de eklemeleri konusunda her türlü destek, yardım ve kolaylık sağlanmalıdır. EXPO 2016 Antalya'nın kapılarının açılmasıyla birlikte 191 gün boyunca gençler doğayı tanıyacak, tarihi anlayacak, biyoçeşitliliği keşfederek sürdürülebilirliğin yöntemlerini öğrenecektir" ifadelerine yer verildi.

'Dünya sergisi' olarak adlandırılan EXPO2016 Antalya, Antalya'da 'Çiçek ve Çocuk' teması ile gerçekleştirilecek. 6 ay süreyle açık kalacak sergi içerisindeki birçok yapının inşası ise devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber