PKK'nın sıkıştığı O binaya operasyon

Cizre'de 10, Diyarbakır Sur'da 6 terörist öldürüldü. Örgütün iki üst düzey yöneticisinin de aralarında olduğu terörist grubu Cizre'de 23 No'lu binada sıkıştırıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Şubat 2016 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terörörgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda Şırnak Cizre'de 10, Diyarbakır Sur'da 6 terörist öldürüldü. Aralıktan bu yana süren operasyonlarda Cizre'de 574, Sur'da 175 olmak üzere iki ilçede toplam 749 terörist etkisiz hale getirilmiş oldu. Cizre'deki operasyonlar, yaralı teröristlerin de aralarında bulunduğu Cudi Mahallesi, Bostancı Sokak'taki 23 Numaralı bina ve çevresinde yoğunlaştı. Bodrum katından geçişlerin bulunduğu binada, örgütün "Mamo" ve "Rozan" kod adlı üst düzey 2 yöneticisi, 3 yabancı uyruklu teröristin de bulunduğu bir grup teröristin saklandığı ortaya çıktı. Güvenlik güçleri 23 numaralı binanın, 6 ayrı binaya kanalizasyon geçişleriyle bağlandığını tespit etti.


TERÖRİST CESETLERİ BİNALARDA

Binalarda 60-70 teröristin olduğu değerlendirilirken, operasyonlarda, daha önce ölen birçok terörist cesedinin de binalarda gizlendiği ortaya çıktı. Diğer taraftan Sur'da devam eden operasyonlarda 4 güvenlik görevlisi, Cizre'deki operasyonlarda ise 2'si asker, 5'i polis memuru 7 güvenlik görevlisi yaralandı. Tedavi altına alınan yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

KOMUTAN SUR'DA

İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Diyarbakır Sur'da, PKK'lı teröristlere yönelik 6 mahallede süren operasyonun yönetildiği Sur Kriz Merkezi Yönetimi'ni ziyaret etti. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan Sur Kriz Yönetim Merkezi Koordinasyonu toplantısına katılan Orgeneral Huduti, yetkililerden yürütülen operasyonlarla ilgili bilgi aldı.

SEKVAN KÜDEN-HÜSEYİN KACAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber