Çekiciyle göçmen kaçakçılığı

Kuşadası'nda araç çekiciliği işi yapan Y.A. ile polis memurunun bir minibüse kaçak göçmenleri doldurduğu, minibüsü de arızalıymış gibi çekicinin üzerine koyup insan tacirliği yaptığı belirlendi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 09 Şubat 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çekiciyle göçmen kaçakçılığı

Durmuş Ali KILINÇ / GAZETE HABERTÜRK

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle had safhaya çıkan göçmen kaçakçılığını önlemek için emniyet ve jandarma ekipleri yoğun bir çalışma yürütürken Aydın jandarması, bir polisin de göçmen kaçakçılığı işinin içinde olduğunu tespit etti. Jandarma para karşılığında Suriyelileri Aydın'dan botlarla Yunanistan'a gönderme işine karışan Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru T.P.'yi takibe aldı.

Jandarma, Kuşadası'nda araç çekiciliği işi yapan Y.A. ile ortak hareket eden polis memuru T.P.'nin akıl almaz bir yöntemle göçmen kaçakçılığı yaptığını belirledi. Jandarma ikilinin göçmenleri minibüse doldurduğunu, dikkat çekmemek için de minibüsü çekiciye yükleyerek arızalıymış gibi gösterdiklerini ortaya çıkardı.

İKİSİ DE TUTUKLANDI

Kuşadası'nın Soğucak Mahallesi'nde yapılan bir göçmen kaçaklığı pazarlığının ardından operasyon için düğmeye basıldı. Jandarmanın durdurduğu çekicinin üzerindeki minibüsün içinden çok sayıda Suriyeli çıktı. Çekiciyi kullanan Y.A. ile yanında bulunan polis memuru T.P. gözaltına alındı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Söke Cezaevi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber