Merkel kara propagandayı yıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel'i Beştepe Külliyesi'nde ağırladı. Önceki görüşmede Erdoğan'ın, Alman Başbakanı'nı Mabeyn Köşkü'nde kabul etmesini "Merkel, Beştepe'yi protesto ediyor" diye yorumlayan çevreler ise Külliye ziyaretinin ardından sessizliğe gömüldü.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Şubat 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Merkel kara propagandayı yıktı

Star - Ankara

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Beştepe Külliyesi'nde kabul edildi.

Erdoğan, Merkel'e Külliye'yi gezdirerek bilgi verdi. Merkel'in dünkü ziyareti, Beştepe'ye yönelik marjinal kesimlerin itibarsızlaştırma kampanyasını da yıktı. Türkiye'nin en itibarlı projeleri arasında yer alan Beştepe Külliyesi bugüne kadar dünyanın değişik ülkelerinden birçok devlet başkanı ve başbakanı ağırladı. Beştepe Külliyesi, Merkel'in 18 Ekim 2015'teki Türkiye ziyaretinde polemik konusu yapılmıştı.

SUS PUS OLDULAR

Bir önceki görüşmenin Beştepe'de değil de, İstanbul'daki Mabeyn Köşkü'nde yapılması; başta Paralel Yapı olmak üzere muhalif bazı medya grupları, aydın ve siyasetçiler tarafından "Beştepe protestosu" olarak yorumlanmıştı. Financial Times da bu yorumlara yer vermişti. Almanya Hükümet sözcüsü Seibert'in, "Alman hükümeti, diğer ülkelere ziyaretinde, görüşmenin gerçekleşeceği yere ev sahibinin karar vermesini bekler" şeklinde açıklama bile kara propaganda yürütmek isteyen çevreleri durduramamıştı.

Merkel, çalışma ziyareti için bu kez önce Çankaya Köşkü'nde Başbakan Davutoğlu ile görüştü. Ardından Beştepe Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Daha önce "Beştepe Külliyesi'ni protesto etti" diyen cenahın bu sefer sessiz kalması ise dikkatlerden kaçmadı. Erdoğan, Merkel'e Beştepe Külliyesi'ni gezdirdi. Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da gerçekleşen G-20 Zirvesi'nde çekilen aile fotoğrafı detaylı inceleyen Merkel, Külliye'deki hat sanatı eserlerine olan beğenisini gizlemedi.

3 DEVLET BAŞKANI, 6 CUMHURBAŞKANI ZİYARET ETTİ

Beştepe Külliyesi, Ağustos'tan bugüne 3 devlet başkanı, 6 cumhurbaşkanı, 4 meclis başkanı, 2 temsilciler meclisi başkanı, 8 başbakan, 18 bakan, ayrıca NATO, BM ve AB gibi çeşitli kuruluşların temsilcilerini ağırladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber