İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bölge müdürü disiplin cezası verebilir mi?

Danıştay 12. Dairesi, kurumsal yönetmeliklerde yer alan bir hüküm yok ise, bölge müdürünün ilçe müdürlerine disiplin cezası veremeyeceğine karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Şubat 2016 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bölge müdürü disiplin cezası verebilir mi?

Antalya'da 2013 yılında yaşanan bir olayda, Bölge müdürlüğü bir personelin görev yerini başka bir ilçeye çıkarmış ancak ilçe tapu müdürü ilişiği bir ay boyunca kesmemiştir.

Bunun üzerine bölge müdür yardımcısı muhakkik tayin edilmiş ve ilçe tapu müdürü hakkında verilen emir ve görevleri zamanında yapmamaktan dolayı uyarma cezası uygulanmıştır.

Uyarma cezası alan tapu müdürünün açtığı davalar ise idare lehine sonuçlanmıştır.

Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Disiplin Kurulları ve Amirleri Yönetmeliğinin 16. maddesinde bölge müdürlerine disiplin cezası verme yetkisi tanıyan bir hüküm bulunmaktadır. Ancak, Devlet Personel Başkanlığı onayıyla yürürlüğe konulan kurumsal yönetmelikte ise bölge müdürlerine disiplin cezası verme yetkisi tanıyan bir hükme yer verilmemiştir. Danıştay Başsavcılığı bu nedenden dolayı kanun yararına bozma istemiyle Danıştay'a başvurmuş ve görülen dosyada, kurumsal yönetmelikte bölge müdürlerinin ilçe müdürleri hakkında disiplin cezası verebileceklerine dair bir hükme yer verilmediği için verilen disiplin cezası iptal edilmiştir.

Mahkeme kararı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber