Firari savcılara pasaport kancası

Aralarında Öz, Seçen ve Akkaş'ın da bulunduğu 7 hakim ve savcının pasaportları geçersiz konuma düştü. Firari sanıklar bulundukları ülkeden çıkamayacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Şubat 2016 08:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Firari savcılara pasaport kancası

Devrim TOSUNOĞLU / HABER MERKEZİ

Aralarında Sadrettin Sarıkaya, Zekeriya Öz, Fikret Seçen ve Muammer Akkaş'ın da bulunduğu firari 7 paralel eski savcının pasaportlarına Emniyet Genel Müdürlüğü "kayıp iptal" işlemi uyguladı. Böylece yurtdışında ellerini kollarını sallayarak farklı ülkelere giden hakim ve savcıların bulundukları ülkenin dışında başka bir ülkeye geçmeleri engellendi.

54 kişiye soruşturma

HSYK, paralel yapı ile bağlantıları kanıtlanan gerekçesiyle 54 hakim savcı hakkında soruşturma başlatmış, bu isimlerin 49'u geçtiğimiz yıl açığa alınmıştı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine 54 hakim ve savcı hakkında, 3 Kasım günü Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi yurtdışı yasağı getirmişti.

ÇALINTI İŞLEMİ YAPILIR

Pasaportların üzerine kayıp-çalıntı işlemi yapıldığı için bu uygulama İnterpole'de düşüyor. Bu nedenle pasaportlar ile seyehat yapmak isteyen kişilere çalıntı pasopart kullanmaktan işlem yapılacak. Çıkış yasağı konulan kişilerin ve ailelerin pasaportlarını teslim etmesi gerekiyor.

Rahatça geziyorlardı

Haklarında yurtdışı çıkış yasağı konulan savcı ve hakimler Sadrettin Sarıkaya, Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Muammer Akkaş, Cihan Kansız, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'in yasaktan önce yurtdışına çıktığı belirlendi. Savcı ve hakimler, pasaportlarına çıkış işlemlerinden sonra tahdit koyulduğu için rahatlıkla diğer ülkelere geçiş yapıyorlardı.

GENELGE iŞLEME KONULDU

Yurtdışına kaçan 7 hakim ve savcının kontrolsüz bir şekilde başka ülkelere de gitmesinin önlenmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 06.05.2015 tarihinde çıkarılan 5682 sayılı "tahditli şahısların pasaport işlemi" genelgesiyle "kayıp ve çalıntı" işlemi yapıldı. Böylece pasaportlarına kayıp çalıntı işlemi yapılan hakim ve savcıların bulundukları ülkeden başka bir ülkeye geçmelerinin önüne geçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber