Kılıçdaroğlu'dan anayasa komisyonu için isim önerisi

Yeni anayasa için kurulan komisyona ''Anayasa Uzlaşma Komisyonu'' denilmesini kabul etmediklerini belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Adı, 'Türkiye'yi Darbe Hukukundan Arındırma Komisyonu' olmalı'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2016 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu'dan anayasa komisyonu için isim önerisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bugün Dünya Sigarayı Bırakma Günü. Tiryakiler biraz üzülecek ama. En çok sigara içen ülkeler arasında 11. sıradayız. Sigaraya bir yılda ödediğimiz para 20 milyar dolar. 1 yılda sigaradan 110 bin vatandaşımız hayatını kaybediyor. Gelin hep beraber sigarayı bırakalım temiz bir hava teneffüs edelim. Diyeceksiniz ki ülkede temiz hava mı kaldı? Elbirliği ile yapacağız.

ANAYASA KONUSUNDA İNGİLTERE ÖRNEĞİ

Darbe hukuku da demokrasiye zarar. İlk toplantıyı yaptık ikinci toplantı yarın yapılacak. Anayasayla her şey çözülmüyor. İngiltere'yi ele alalım. İngiltere'de yazılı anayasa yok. Kimse dönüp sizde anayasa yok hukuk yok demiyor. Siz demokrasinin beşiğisiniz diyorlar. Sorun darbe hukukundan kaynaklanan temel bir sorundur. Bunu bir bütün içinde ele alıp çözdüğümüzde gerçek anlamda birinci sınıf demokrasiyi yakalarız. Darbeciler darbe yaptıktan sonra kendilerine özgü hukuk getirirler. Milli irade devredışıdır.

''KOMİSYONUN ADI, 'TÜRKİYE'Yİ DARBE HUKUKUNDAN ARINDIRMA KOMİSYONU' OLMALI''

Toplanacak komisyona 'Anayasa Uzlaşma Komisyonu' denilmesini kabul etmiyoruz ve desteklemiyoruz. Komisyonun adı; 'Türkiye'yi Darbe Hukukundan Arındırma Komisyonu' olmalıdır. Siz Türkiye'yi darbe hukukundan arındıracaksanız, her türlü desteği vereceğiz.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA ÇAĞRI

Sayın Davutoğlu'na çağrı yapıyoruz: Bir, elinde sopa olan devlet istemiyoruz. İkinci kural siyasi partiler yasası ve seçim yasası değişmeli. Üçüncü kuralımız yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber