Şehit polis Yurt'un çocukları acı haberi okulda aldı

Şırnak'ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 3 çocuk babası Özel Hareket Polisi Osman Yurt'un acı haberini çocukları okulda aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2016 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit polis Yurt'un çocukları acı haberi okulda aldı

Şırnak'ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 3 çocuk babası Özel Hareket Polisi Osman Yurt'un acı haberini çocukları okulda aldı.

Ordu Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaparken geçici görevle Şırnak'a giden ve teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen aslen Sivaslı olan 44 yaşındaki Özel Hareket Polisi Osman Yurt'un Ordu'daki evinde yas hakim. Şehidin Altınordu ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan evine acı haberi emniyet yetkilileri verdi. Eşinin şehit haberini alan Rabia Yurt ve abisi Dursun Ali Yurt acı haberle yıkıldı. Şehit Özel Hareket Polisi Osman Yurt'un 2'si lisede, biri üniversitede okuyan Oğuzhan, Ömer Faruk ve Burak isimli oğulları babalarının acı haberini okulda aldı. Haberi duyar duymaz eve koşan şehidin oğulları ayakta durmakta zorluk çekerken, 112 Sağlık ekipleri onlara müdahale etti. Eve Türk bayrakları asılırken, Osman Yurt'un şehit olduğu haberini alan yakınları ve komşuları eve gelerek aileye baş sağlığında bulundu.

"BİR ASLAN GİTTİ, 3 TANE DAHA ASLAN VAR"

Şehidin abisi Dursun Ali Yurt, kardeşinin herkes tarafından sevildiğini söyledi. Bu vatanı kimsenin bölemeyeceğini ifade eden Yurt, "Sevilen, abdestinde, namazında, vatanını milletini seven, bu vatan için gözünü kırpmadan canını veren bir kahraman. En son dün akşam görüştük 'az kaldı abi bu hainleri temizledik inşallah, ne zaman biterse o zaman gelirim' dedi. Bir aslan gitti 3 tane daha aslan var. Onun evlatları var. Bu vatanı onlar bölemez, bölemeyecekler de. Allah'ın izni ile bu şehit kanları ile bu vatan her zaman dimdik ayakta duracak" dedi.


Cizre ilçesinde terör örgütü mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası amacıyla 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" sırasında PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu özel harekat polisi Osman Yurt (44) şehit oldu. Ordu'da görev yapan ve geçici görevle Cizre'ye giden Yurt'un Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Çiğdem Evler'de bulunan baba ocağına gelen emniyet ekipleri acı haberi baba İsa ve anne Huriye Yurt'a veremedi. Ailenin tatil için Ordu'ya gittiği acı haberi alan ailenin Sivas'a doğru yola çıktığı öğrenildi.

Evli ve Oğuzhan, Ömer Faruk ve Burak adlı üç çocuğu olduğu öğrenilen şehit polisin Yüceyurt Mahallesi'nde yaşayan kız kardeşi Fadime Dönmez'e de acı haberi emniyet mensupları verdi. Şehit polisin baba ocağı Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şehidin komşusu İbrahim Ölmez, "Çok iyi komşumuz, çok iyi arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin ailesine sabırlar versin. Anne ve babası buradaydı tatile gitti. Oğlu Ordu'da oturuyor oraya gezmeye gittiler" dedi.

Şehidin cenazesinin, Şırnak'ta düzenlenecek törenin ardından memleketi Sivas'a getirileceği ve ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan polis şehitliğinde defnedileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber