Şehit 2 memurun ağabeyleri de şehit olmuş

- Uludere ilçesinde teröristlerce otomobile tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden iki kişi ve yaralanan bir kişinin, şehit yakınlarına tanınan hakla memur oldukları öğrenildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2016 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit 2 memurun ağabeyleri de şehit olmuş

- Şırnak'ın Uludere ilçesinde teröristlerce otomobile tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden iki kişi ve yaralanan bir kişinin şehit yakınlarına tanınan hakla memur oldukları öğrenildi.

Uludere ilçesinin Yemişli köyünde terör örgütü PKK mensuplarınca otomobile tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybedelerden Ahmet Arttı'nın geçici köy korucusu kardeşi Seyfettin Arttı'nın 1998 yılında, Diyar Oslu'nun ağabeyi Mustafa Oslu'nun 1990 yılında hayvan otlattığı sırada mayına basması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yaralı Abdulkerim Oslu'nun aynı ismi taşıyan geçici köy korucusu babası Abdulkerim Oslu'nun 1991 yılında terör örgütüne yönelik operasyonda şehit edildiği belirtildi.

Arttı, Diyar ve Abdulkerim Oslu'nun şehit yakınlarına tanınan hakla memur oldukları kaydedildi.

Yemişli köyünde oturan Ahmet Arttı (27), Abdulkerim (29) ve Diyar Oslu (33) otomobil ile işe gitmek için yola çıkmış, köy çıkışında seyir halindeki otomobilde teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Ahmet Arttı ve Diyar Oslu olay yerinde hayatını kaybetmiş, Abdulkerim Oslu yaralanmıştı. Arttı'nın Tapu Kadastro Müdürlüğünde, Diyar ve Abdulkerim Oslu'nun Uludere Devlet Hastanesinde görev yaptığı öğrenilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber