1 haftada 180 konut sattık

Vadistanbul'un 3. etabında 1 haftada 180 konut satıldı. Artaş İnşaat'ın patronu Çetinsaya "Tanıtımı yapılmadan 1 haftada 180 konut sattık. Kısa sürede tamamını satarız" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Şubat 2016 06:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
1 haftada 180 konut sattık

Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen ve İstanbul'da geliştirilen en büyük projelerden biri olan Ayazağa'daki Vadistanbul'un üçüncü ve son etabı satışa çıktı. Yoğun talep alan üçüncü etaptaki konutların 1 haftada 180 tanesi satıldı. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Projeye yoğun bir talep var. 1 haftada hiç tanıtım yapmadan 180 tane konut sattık. Çok kısa sürede tamamı satılır" dedi.


Yüzde 35 prim ya pacak

Vadistanbul Park adındaki etapta, 762 konut, 100 bin metrekarelik ofis, 20 bin metrekarelik home ofis, 22 bin metrekarelik mağaza alanı yer alıyor. Projede fiyatlar lansman dönemine özel olarak metrekaresi ortalama 9 bin liradan satışa çıktı. Çetinsaya, yaşamın başladığı etaplarda 10 bin lira metrekare fiyatına sahip ev bulunamadığını belirterek, "Proje tamamlandığında metrekarenin 12 bin 500 liraya yükselmesini bekliyoruz. Yaklaşık yüzde 35 oranında bir prim yapacağı kanaatindeyiz. Vadistanbul'un ilk satışa çıktığı Aralık 2012'te metrekare fiyatları 5 bin 400 liradan başlıyordu. Bugün gelinen noktada, üçüncü etabın metrekare fiyatı 9 bin liraya çıktı" dedi.


2.5 milyar dolarlık hasılat

Toplam 1 milyon 350 bin metrekare inşaat alanına sahip Vadistanbul, üç etaptan oluşuyor. Projenin ilk etabı olan 1.111 konutluk Teras, Temmuz 2014'te sahiplerine teslim edildi ve yaşam başladı. Ofis, alışveriş caddesi, alışveriş merkezi (AVM) ve otelden oluşan Bulvar etabında teslimler haziranda başlayacak. AVM, ekim ayında faaliyete geçecek. İnşa çalışmalarının devam ettiği ve satışına dün başlanan Vadistanbul Park'ta teslimler Aralık 2017'de yapılacak. Proje, bütünüyle tamamlandığında 1 milyar dolarlık yatırım maliyetine sahip olacak. Ortaklığın projeden beklediği toplam hasılat ise 2.5 milyar doları bulacak.


Havaray 6 ay sonra açılacak

Projekapsamında Türkiye'nin ilk özel metrosunun inşa edildiğini hatırlatan Süleyman Çetinsaya, "934 metrelik bir Havaray hattını Vadistanbul'un yatırımcıları olarak inşa ediyoruz. Bu Havaray hattı projeyi şehrin metro ağına bağlayacak. Yaklaşık 15 milyon euroya mal olan havaray, 6 ay sonra tamamlanacak" dedi.


Faize karşı alternatif ödeme

Konutkredi faizlerinin yükseldiğini ifade eden Çetinsaya, "Faizler, yüzde 0.75'lerden, 1.15'lere kadar geldi. Bu rakamlar bizi üzüyor. Bu yükseliş devam ederse, müşterilerimizin karşısına alternatif ödeme planlarıyla çıkarız" diye konuştu.

SEDA TABAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber