Bir kuruşluk fark yılda 300 milyon liraya denk

EPDK Başkanı Yılmaz, "Vatandaştan ricam, yakıtı 1 kuruş dahi ucuz olsa da o şirketten alsınlar. Akaryakıt 1 kuruş fazla fiyattan satıldığında, bir yılda 300 milyon fazla kazanç elde edilir

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Şubat 2016 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir kuruşluk fark yılda 300 milyon liraya denk

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıtta daha önce üç kez tavan fiyat uygulamasına gittiklerini belirterek, "Gerektiği taktirde hiç beklemeden aynı kararı alırız" dedi. Yılmaz, EPDK'nın oluşan pompa fiyatlarını dikkatle izlediğini vurgulayarak, fiyatlarla sürekli karşılaştırma yaptıklarını anlattı.

HESABI VATANDAŞ YAPSIN

Yılmaz, şöyle devam etti: "Akaryakıt dağıtım şirketleri beklenenin ötesinde zam yaptıkları taktirde karşılığını alırlar. Burada esas tüketicinin bir deneyim ve regülasyon görevi vardır. Vatandaştan ricam, yakıtı lisanslı olan akaryakıt istasyonundan 1 kuruş daha ucuz olsa bile oradan alsınlar. Bugün Türkiye'de akaryakıt 1 kuruş fazla fiyattan satıldığında, yılda 300 milyon fazla kazanç elde edilir" dedi.

İstasyonlar arasında fark yok

Yılmaz, lisanslı istasyonlarda satılan akaryakıtlarda kalite açısından hiçbir fark olmadığına işaret ederek, "Bugün Türkiye'de 14-15 bin akaryakıt istasyonu var ve buraların hepsi lisanslı. Buradaki akaryakıtın güvenliğinden sorumluyuz. O akaryakıttan dolayı o araçlara zarar geldiği taktirde, kesinlikle onu tazmin etme yükümlülüğü var, biz bunu iddia ile söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

'Bir kuruşluk fark yılda 300 milyon lira kazanca denk geliyor'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber