Sürücü hasarı ödeyecekse neden sigorta yaptırsın?

TESK Başkanı Palandöken, "Sigortanın amacı, kazadaki hasardan korunmak. Sürücü, hasarı ödeyecekse niye sigorta yaptırsın

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Şubat 2016 07:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Sürücü hasarı ödeyecekse neden sigorta yaptırsın?

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, Zorunlu Trafik Sigortası uygulamasında yapılan değişikliklerle, sigorta şirketlerinin korunarak vatandaşın cezalandırıldığını ileri sürdü. Trafik sigortası yaptırmada amacın kaza sonrası oluşacak maddi-manevi hasarların yükünden korunmak olduğunu belirten Palandöken, "Kaza yapan sürücü, hasarı kendi ödeyecekse niye sigorta yaptırsın" dedi.

TAZMİNAT SORUNU

Kendi kusuru sonucu kaza yapan ve vefat eden kişilerin tazminata mahkum olması durumunda bu paranın mirasçılarından talep edilebileceğini anımsatan Palandöken, "Eğer sigorta şirketleri bu tazminatları sürücünün mirasçılarından alacaklarsa araçlar niye sigorta yapılıyor. Sigortanın anlamı nedir? Bu uygulamayla sigorta şirketleri korunurken vatandaş iki taraflı olarak yük altına girmektedir" diye konuştu.

'Ağır kusur' netleştirilmeli

PALANDÖKEN, şöyle devam etti: "Bu sistemde sigorta şirketleri öncelikli olarak korumaya alınmış. Artık kazada yaptığınız bir ihlal, sinyal vermedin, uyarı tabelasını görmedin, hız sınırını aştın, öndeki araç mesafesini korumadın gibi durumlar sigorta şirketinin hasarı ödememesi veya tazminatı hatalı sürücüden istemesi için bir neden teşkil edebilir. Sonuç olarak rücu hakkının sigorta şirketinin inisiyatifine bırakılmaması ve ağır kusur tanımının açık bir şekilde tanımlanması taraflar arasında uzlaşmazlıkları azaltacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber