Sinop'ta FETÖ/PDY operasyonunda 5 tutuklama

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, FETÖ/PDY'ye operasyon kapsamında 15 şüpheliden 5'inin tutuklandığını, 8'i hakkında da yurt dışı çıkış yasağı ve imza yükümlülüğü şeklinde adli kontrol kararı alındığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2016 16:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Sinop'ta FETÖ/PDY operasyonunda 5 tutuklama

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Sinop Adalet Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet Başsavcılıklarınca Silahlı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik 13 Mart 2015 tarihinden itibaren soruşturma başlatıldığını belirtti.

Kaya, aralarında doktor, hemşire, üniversite öğrencisi, esnaf, üniversite öğretim görevlileri, müftülük personeli, öğretmenlerin de bulunduğu dosya şüphelilerinin ev, iş yeri ve araçlarında suç delillerine ulaşılması amacıyla 2 Şubat'ta arama, el koyma ve imaj alma işlemlerine başlanıp 3 gün devam ettiğini bildirdi.

5 şüphelinin yurtdışına çıktığı tespit edildi

Şüphelilerin biri hariç hiçbirinin nezarethanede tutulmadığı, yakalandıktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilerek ifadelerinin alınmasından sonra Sulh Ceza Hakimliği veya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine adli kontrol veya tutuklama istemiyle sevk edildiklerini anlatan Kaya, şunları kaydetti:

"Tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 7 şüpheliden 5'i hakkında tutuklama kararı verildi. Adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 8 şüpheliden tamamı hakkında da yurt dışı çıkış yasağı ve imza yükümlülüğü şeklinde adli kontrol kararı alınmıştır. Arama faaliyetleri sırasında haklarında mevcutlu hazır edilmeleri talimatı verilen şüphelilerden 5'inin yurt dışında oldukları, muhtemelen soruşturmadan kaçmak amacı ile yurt dışına çıktıkları anlaşılmıştır. Yurt içinde oldukları anlaşılan 13 şüpheli ise bilinen adreslerinde bulunamamıştır. Tercan ve Sungurlu Cumhuriyet Başsavcılıklarınca talimatımız üzerine Sinop ilinde bilinen adreslerinde bulunamayan şüphelilerin bu adreslerde olduğunun anlaşılması üzerine eş zamanlı operasyon yapılmış, bu şüpheliler Cumhuriyet Başsavcılığımıza nakledilmişlerdir. Soruşturma halen devam etmektedir.

Gökhan Gücüklüoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber