Konut fiyatlarında balon yok!

Konut fiyatlarında balon tartışmasına 'raporlu' cevap. Destek Menkul raporuna göre Dövizdeki yükseliş bile satışları etkelimedi. Talep, arzı karşılıyor. Bu da balon olmadığının en önemli göstergesi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Şubat 2016 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Konut fiyatlarında balon yok!

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Küresel Konut İzleme Raporu'na göre Türkiye, konut fiyat artışında dünyada 7. sırada. Türkiye'de, konut balonu olup olmadığı sıklıkla tartışılıyor.

OLMADIĞINA İŞARET

Konuya dair Destek Menkul Değerler Araştırma Departmanı'nın hazırladığı son rapor, konutta balon olmadığını ortaya koydu. Raporda, yabancılara yapılan konut satışlarının 2015'te, yüzde 20 arttığına vurgu yapıldı.

KUR BİLE ETKİLEMEDİ

Raporda "Yabancılara yapılan satış, talebi güçlendiriyor. Uzun vadede değerlendirdiğimizde konut talebi konut arzını karşılıyor ve bu durum konut sektöründe şimdilik balon olmadığının en önemli göstergelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor" denildi. Raporda ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Konutların döviz kurundan satışa sunulması ve TL'nin dolara karşı son bir yılda yüzde 25'lere varan kayıplar yaşaması en büyük problem. Bu aşamada kur riskinin talepleri sınırlandırması gerekirken, konut satışlarında çok büyük bir talep azalışı olmadı."

En çok Iraklılar aldı

Raporda şöyle denildi: "Sektör temsilcilerine göre konut fiyatları 2015'te yüzde 20 arttı. Türkiye'den en çok konut alan yabancılar Irak'lılar. Irak'ı Suudi Arabistan ve Kuveyt izliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber