Erdoğan: Öğretmenlerin hemen batıya gelme telaşı yanlış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu'ya atanan öğretmenlerden hemen Batı'ya dönmek isteyenleri eleştirerek, "Kuraları çektik, 'Güneydoğu'ya, Doğu'ya çıktı. Hemen 'Batı'ya nasıl gelirim'; bunun telaşı içine kapılanlar varsa yanlış

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Şubat 2016 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Öğretmenlerin hemen batıya gelme telaşı yanlış

30 bin öğretmen atanması töreninde Erdoğan özetle şunları söyledi:

EN DÜŞÜK ORAN MARMARA'DA

"Ülke genelinde öğretmen doluluk oranı yüzde 93'e ulaştı. En düşük doluluk oranı, sanıldığı gibi Doğu veya Güneydoğu'da değil, ülkemizin en gelişmiş bölgesi olan Marmara'da. Bugün atanacak olanlarla birlikte öğretmen sayısı 923 bin 133'e çıkacak. Yaklaşık 90 bin öğretmen ataması daha yapıldığında Türkiye'nin tamamında öğretmen kadrolarının yüzde 100 doluluk oranına ulaşacağı görülüyor. Fatih Projemiz, eksik ama süratle 3 yıl içerisinde bunu bitireceğiz.

AİLE BİRLİĞİNE UYGUN DEĞERLER

Ben her fırsatta en az 3 çocuk diyorum. Hayata yeni atılan sizlere de peşinen aynı tavsiyede bulunuyorum. Yeni nesilleri aile birliği başta olmak üzere kültürümüzün ve medeniyetimizin temel değerleri ile donatarak yetiştirmek zorundayız. Milli ve yerli hassasiyetimiz eğitim konusunda da geçerli. Onun için milli ve yerli anlayışla en az 3 çocuk derken bu yavruları da o şekilde yetiştirmeliyiz.

BU TOPRAKLARI PAYLAŞMAYIZ

780 bin kilometrekare ile bu topraklar bizim vatanımızdır. Sıkıntılı yerler var doğru. İşte bak o sıkıntılı yerlerde şu anda bu kadar şehitler veriyoruz değil mi, niye veriyoruz? Bu toprakları yeniden vatan yapabilmek için veriyoruz. Oralar 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda' diyerek, İstiklal Marşı'nın yazıldığı topraklardır. Bu toprakları biz kimseyle paylaşmayız.

ŞEHİT OLMAYA İNANMIŞLAR

Bana bir resimli mesaj geçmişler, iki özel harekatçı, 'Yürü uzun adam arkandayız' diye. Çok duygulandım. İkisinin elinde Türk bayrağı, arkada duvarda da o yazı. Şimdi onlar orada şuna inanmışlar; şehit olmaya, bu topraklar için, bu millet için."

KORKMADAN GELİN

Öğretmen adaylarının merakla beklediği atama töreninde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a neşe içinde öğretmene doğru koşan çocukların olduğu bir fotoğraf hediye etti. Fotoğraftaki öğretmen Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nda görev yapan Deniz Kılıç. İlk görev yeri olan Yüksekova'ya 2013 yılında atanan Deniz Kılıç, İshak Düzenci tarafından çekilen fotoğrafın hikayesini Hürriyet'e şöyle anlattı:

"Fotoğraf 2014 haziran ayında çekildi. Öğrencilerle fotoğraf çektirmek isterken, çocuklar sevinçle bana doğru koştu. O zaman 1'e gidiyorlardı. Şu an 3'üncü sınıf öğretmeniyim. Fotoğraf, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü afişinde de kullanıldı. Fotoğrafı herkes çok beğendi, çok ilgi gördü. Şaşırıyorum bu kadar ilgi görmesine. Fotoğrafta da olduğu gibi çocuklarla güle, eğlene geçiyor dersler. Ama fotoğrafın okul için bir faydasını görmüyoruz. Okulumuzda bir sürü eksik var. Bir faydası olsa güzel olur. Doğuya atananların bir çekinceleri oluyor. Korkmadan gelsinler. Öğretmenliğin tadına burada varırlar. Burada öğretmenler büyük bir misafirperverlikle daha

çok sahipleniliyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber