'Türkiye ayakkabı sektörü gelecekten ümitli'

Almanya'nın Düsseldorf kentinde devam eden "GDS Uluslararası Ayakkabı ve Aksesuar Fuarı"na Türkiye'den katılan firmaların ürünleri yoğun ilgi görüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2016 11:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Türkiye ayakkabı sektörü gelecekten ümitli'

Türkiye ayakkabı sektörü olarak artık İtalya ve İspanya gibi bu sektördeki köklü ülkeler ile yarışabilir duruma geldiklerini ifade eden ayakkabı üreticileri, gelecekte Türkiye'nin bu sektörde dünya lideri ülkelerden biri olma yolunda ilerlediğini kaydettiler.

Akar ayakkabı firması yetkilisi Doğan Özünal, GDS fuarına ilk kez katıldıklarını belirterek, fuara katılmaktaki amaçlarının dünyaya Türk ayakkabısını ve Türk malını biraz daha fazla tanıtabilmek ve satabilmek olduğunu söyledi.

Özünal özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinin hedef pazarları arasında yer aldığını ve birçok ülkeye olduğu gibi Çin'e de mal vererek o pazarda ciddi manada yer edindiklerini ifade etti.

Dünyada ayakkabı deyince İtalya ve İspanya gibi ülkelerin akla geldiğini ancak Türkiye'nin pazarda güçlendiğini söyleyen Doğan Özünal, "İtalya ve İspanya gibi ülkelerde 9 kuşaktır ayakkabı üreten aileler var. Biz bu ülkelere göre sektörde daha yeniyiz. Gelecekte önü açık bir sektör ve Türk firmalarının gelecekte bu tür uluslararası fuarlara daha fazla katılmaya davet ediyorum. Sektör olarak gelecekten çok ümitliyiz" dedi.

Davarcı Kundura şirketinin Uluslararası Satış Müdürü Onur Tuncer, İstanbul'da 5 bin metrekarelik bir alanda üretim yaptıklarını, sentetik malzeme kullanmadan deri gibi doğal malzemelerle kadın ayakkabısı ürettiklerini söyledi.

Tuncer, çok sayıda ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti ve bu fuarlara katılarak Batı Avrupa ülkelerinden daha fazla pazar payı kazanmak istediklerini vurguladı.

Nesrin Göktaş Pazarlama firmasının yöneticisi Nesrin Göktaş ise aracı firma olarak birkaç farklı atölye ile çalıştıklarını, yurt dışındaki müşterilerin isteğine göre üretimi Türkiye'de yaptırıp yurt dışına ihraç ettiklerini belirtti.

Göktaş, ayakkabı seçiminde her ülkenin kendine özgü tercih kriterleri olduğunu, örneğin Almanların rahatlığa, Rusların ise daha çok fiyata baktıklarını belirterek, Türk ayakkabı sektörü olarak artık dünya pazarında söz sahibi olduklarını ve sektör olarak gelecekten çok ümitli olduklarını söyledi.

12 Şubat akşamı sona erecek fuara 39 ülkeden 100 firma katılırken Türkiye fuarda 11 firmayla temsil ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber