'Türkiye turistiyiz' kampanyası ilgi görüyor

Elitaş, "Türkiye turistiyiz" kampanyasıyla birçok kuruluş ve firmanın yurt dışı etkinliklerinin bu yıl Türkiye'de gerçekleştirilmesine yönelik atılan adımların önemini işaret etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2016 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye turistiyiz' kampanyası ilgi görüyor

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, bu yıl küresel büyümenin yüzde 2,9 ile 3,4 arasında olmasının beklendiğini belirterek, "Türkiye olarak büyüme performansı açısından gerek IMF, OECD, Dünya Bankası ile uluslararası kuruluşların tahminleri, gerekse Orta Vadeli Program hedeflerimiz doğrultusunda 2016, geçen yıla kıyasla daha iyi performans göstereceğimiz bir yıl olacaktır" dedi.

Elitaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Mali Genel Kurulunda değerlendirmelerde bulundu.

"Türkiye turistiyiz" kampanyasıyla birçok kuruluş ve firmanın yurt dışı etkinliklerinin bu yıl Türkiye'de gerçekleştirilmesine yönelik atılan adımların önemine işaret eden Elitaş, öte yandan TÜGİK'in "Pembe Yaka Projesi" ile genç kızların iş hayatına atılmasına cesaret verdiğini, bu tür çalışmaların devam ettirilmesini ümit ettiğini söyledi.

Elitaş, Türkiye'nin gücü ve enerjisinin kaynağının güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealinin peşini bırakmayan gençler olduğunu ifade ederek, bu güçle 24 çeyrektir Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü anımsattı. Çevresindeki pek çok soruna rağmen Türkiye'nin bir istikrar adası olmaya devam ettiğine dikkati çeken Elitaş, küresel ekonominin yaşadığı en büyük krizlerden biri olan 2008 krizi sonrasında Türkiye'nin hızla toparlanıp büyümeye devam ettiğini bildirdi.

Bakan Elitaş, "Dile kolay 2009 yılından bu yana AB'nin tamamında 3,5 milyon kişiye iş ortaya çıkarılırken, Türkiye bu süre içerisinde 6,2 milyon kişiye istihdam imkanı ortaya çıkarma başarısını göstermiştir. 2003 yılından bu yana ülkemize 163,1 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırım girişi imkanı sağlanmıştır. Bu durum Türkiye'nin uluslararası yatırımcılar açısından dünyanın en gözde yatırım hedeflerinden biri haline geldiğinin en önemli kanıtlarından birisidir. Türkiye'nin çevresine göre hızla büyüyen ve yabancı yatırım çeken dinamizminin siz gençlerimizden geldiğini biliyoruz" değerlendirmelerinde bulundu.

Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'nin, dünyanın en önemli ekonomilerinden biri olduğunun görüleceğini anlatan Elitaş, "2016 yılında küresel büyümenin yüzde 2,9 ile 3,4 arasında olması bekleniyor. Türkiye olarak büyüme performansı açısından gerek IMF, OECD, Dünya Bankası ile uluslararası kuruluşların tahminleri, gerekse Orta Vadeli Program hedeflerimiz doğrultusunda 2016 yılı, 2015 yılına kıyasla daha iyi performans göstereceğimiz bir yıl olacaktır" ifadelerini kullandı.

Elitaş, yapısal reform adımları kapsamında Türkiye ekonomisi için kırılganlık arz eden cari açıkla mücadeleye büyük önem verdiklerini vurgulayarak, "2016 yılında tasarruf oranındaki düşük seyri ortadan kaldırarak ileri seviyelere çıkarmak için gayret göstereceğiz. İhracatımızı artırmak, ihracatımızın ithalata olan bağımlılığını azaltmak için sağlıklı bir yapının oluşmasına yönelik adımlar atıyoruz. İhracatımızın gerek pazar çeşitlendirmesi, gerekse de ihracat desteklerimizin genişletilmesi yoluyla artırılması için ihtiyaç duyulan çalışmaları yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Son dönemde petrol fiyatlarının düşmesi ve pek çok ülkenin ekonomik dar boğaza girmesinin, bu ülkelerin güçlü temellerin üzerine inşa edilmediğini gösterdiğini belirten Elitaş, "Bu tarz zenginliğe 'kırılgan zenginlik' diyorum. Türkiye ise gençlerin ruhunda barındırdığı zenginlikle 21. yüzyılı inşa ediyor. Bu nedenle buna 'gerçek zenginlik' diyorum" şeklinde konuştu.

Şair Necip Fazıl Kısakürek'in "Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışıyoruz" sözlerini anımsatan Elitaş, hep beraber çalışarak 2023 Türkiyesinin inşa edileceğini dile getirdi.

-"Türkiye turistiyiz" projesiyle turizme destek

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral da konfederasyonun 26'ncı yılını geride bıraktığını, bünyesindeki 72 dernek, 8 federasyon ve 10 bin üyesi ile faaliyet gösterdiğini ifade ederek, bölücü terör örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması ile yürüttüğü mücadelede sonuna kadar devletin yanında olduklarını dile getirdi.

Hükümetin faizler konusundaki istikrarlı ve disiplinli politikasının, iş adamlarının ve girişimcilerin yeni pazarlara açılması hususunda ekonomi yönetiminin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hassas ve özendirici yaklaşımlarının ve KOBİ'lere yönelik destek paketlerinin genç iş adamlarını motive ettiğini ve yeni yatırımlar için teşvik unsuru olduğunu belirten Güral, Türk ekonomisinin dünya piyasaları ile rekabet edebilmesi ve istihdam gücünün artması yolunda genç girişimcilere verilen desteğin artarak devam edeceğine inandıklarının altını çizdi.

Güral, 100 genç işadamının nisanda İran'a ikili görüşmelerde bulunmak ve iş ilişkileri sağlamak üzere ziyaret gerçekleştireceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bunun yanı sıra 'Türkiye turistiyiz' projesiyle turizmdeki olası düşüşe karşı yurt dışına tatil amaçlı gidecek vatandaşlarımıza TÜGİK üyeleri olarak tatillerini bu sene Türkiye'de geçirmelerini teklif ediyoruz. Ülkemize bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Bu sene tatil amaçlı yapacağımız gezilerimizi sizlerin himayesinde ve Sayın Kültür ve Turizm Bakanımızın ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanımızın destekleriyle ülkemizde geçirelim. Olası bir turizm düşüşüne karşı Türk turizmine yine bizler sahip çıkalım."

Güral, TÜGİK olarak yeni Türkiye'nin inşası yolunda üzerlerine düşenleri yapmaya devam edeceklerini dile getirerek, "Biz genç iş adamları ticaretin içerisinde olmaya, sadece kendi rızkımızın değil, 78 milyonun rızık davasında TÜGİK olarak ön saflarda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz, milletimize ve ülkemize sözümüzdür" dedi.

Öte yandan, TÜGİK Mali Genel Kuruluna Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı. Bu arada Işık, öğleden sonra gerçekleştirileceği duyurulan 2023 Vizyonunda KOBİ'ler ve KOSGEB Çalıştayı programını iptal etti.

Seval Ocak Adıyaman,Merve Özlem Çakır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber