NATO'nun sığınmacı krizinde yardım yapmasına karar verdik

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "NATO'nun sığınmacı ve göç krizinde yardım etmesine karar verdik"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2016 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
NATO'nun sığınmacı krizinde yardım yapmasına karar verdik
<

NATO, Türkiye, Almanya ve Yunanistan'ın talebi üzerine yasa dışı göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadelede yardım kararı aldı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 2 gün süren NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ardından düzenlediği basın toplantısında alınan kararları açıkladı.

Türkiye, Almanya ve Yunanistan tarafından sunulan NATO'nun sığınmacı krizinde yardım etmesini öngören talebi görüştüklerini belirten Stoltenberg, "NATO'nun sığınmacı ve göç krizinde yardım etmesine karar verdik. Bu, Almanya, Yunanistan ve Türkiye'nin ortak talebi üzerine alındı. Hedef, Ege'deki göçmen kaçakçılığı ve yasa dışı göçü durdurmaya dönük uluslararası mücadelede yer almak" dedi.

Almanya komutanlığındaki Akdeniz'deki donanmanın, yasa dışı göçle mücadele için Ege'de gözetleme ve AB Sınır Güvenlik Ajansı Frontex'le doğrudan irtibat kurmakla görevlendirileceğini kaydeden Stoltenberg, "Anlaşmanın parçası olarak, Yunan ve Türk silahlı güçleri birbirlerinin kara sularına ve hava sahasına girmeyecek" dedi.

Türkiye, Almanya ve Yunanistan'ın talebine göre, NATO gemileri, Ege Denizi'nde Türkiye ve Yunanistan arasında görev alarak gözetlemede ve yetkilileri bilgilendirmede bulunacak.

Hasan Esen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber