Çorlu'da emekli öğretmenden devlet hastanesine bağış

Çorlu'da emekli öğretmen, devlet hastanesine pediatrik diyabet okulu ile çocuk eğitim alanı ve çocuk hasta müdahale alanı yaptırdı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2016 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çorlu'da emekli öğretmenden devlet hastanesine bağış

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, hastanenin yeni bölümlerinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, hayırsever vatandaş tarafından yaptırılan çocuklara özel bu bölümlerin Çorlu Devlet Hastanesinin önemli bir kazanımı olduğunu söyledi.

Burada halkın daha aktif hizmet alacağını belirten Salihoğlu, ''Hayırsever emekli öğretmenimiz Lütfiye Şık Hanımefendi, Çorlu Devlet Hastanesi'ne çocuklara özel böyle bir bölüm yaptırmış. Bu bölümde tedavi olan ve olacak çocuklarımız adına kendisine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum'' dedi.

Törende sembolik açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Salihoğlu, hayırsever Şık'a plaket takdim etti.

Tören sonunda AA muhabirine açıklamada bulunan Şık, emekli bir öğretmen olduğunu ifade ederek, "30 yıl boyunca hep çocuklarla beraber yaşadım. Onun için bu dünyada kalıcı bir şeyler bırakmak istedim. Çorlu Devlet Hastanesinde görevli hemşire Öznur Ateş ile sohbet ederken, 'Burada ne yapabiliriz' diye konuştuk. Kızımızla bu bölümlere ihtiyaç olduğunu ve bunları yapmanın uygun olacağını kararlaştırdık'' diye konuştu.

Törene Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, Çorlu Devlet Hastanesi idarecileri ve vatandaşlar katıldı.

Süleyman Coşkun Bozyel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber